Aszalt szilva, vagy hamvas barack?

Úgy gondolom, hogy egy bejegyzés erejéig mindenképpen érdemes szót ejteni a fogyókúráról. Persze nem az étkezésről, edzésről, mit ehetünk, mikor és hogyan, hiszen ez a blog nem erről szól. Mikor elkezdünk fogyózni, egyikünk sem gondol arra, hogy a súlyvesztés az arcon is mély nyomot hagy.

Arcjóga ráncos bőrHajlamosak vagyunk elfeledkezni az arcunkról, csak a testre, a test edzésére koncentrálunk. Közben az arcunk is elfogy, csökken a zsírtartalma, sorvad az izom, mélyülnek a ráncok.

És mikor viszontlátjuk magunkat a tükörben, és már a sokadik ismerősünk jegyzi meg, hogy:„Fáradtnak tűnsz, nem aludtál?

Nyúzott vagy, csak nem vagy beteg?” csakis ekkor döbbenünk rá, hogy sürgősen tennünk kell valamit. Szerencsére ezt a problémát meg is előzhetjük, illetve nagy szorgalommal és kitartással ki is javíthatjuk.

Amikor rálépünk a helyes útra, rájövünk arra, hogy az arcunkba fektetett munka során nemcsak a gravitációval harcolunk (táskák, toka, szem alatti ráncok) -, hanem tápláljuk a belső szerveket, az idegrendszert és az egész endokrin rendszert. Hiszen az izmok edzésén túl, a módszer segítségével kiegyenlítjük és helyreállítjuk a testünkben keringő energiát.

Testünk meridiánjai mentén meghatározott rendben helyezkednek el a nyomáspontok ún. „ablakai”. A gyakorlatok helyes alkalmazásával mintegy 5 perc alatt életet lehelhetünk meridiánjainkba és a hozzájuk kapcsolódó szervekbe.
Az arc a legjobb diagnosztikai rendszer a világon, megmutatja szerveink egészségi állapotát.

Pl:Szemöldök, orrszárnyak kanyarulatainál gyulladt, eres, hámló, korpás szeborrheás képlet, okozhatja vastagbél, máj- és lép gyulladása.

A homlok csúcsokon májfolt, barna elszíneződés főleg a nőknél, napsugárzás hatására. Valószínű a  mellékvese működésének végső kimerülése, például folyamatos stressz állapot (distressz) miatt.

Arctorna gyakorlatok

Megereszkedett bőr: hormonális problémák. Tehát amikor az arcizmokat tornáztatjuk, az egész szervezetet mozgósítjuk és energiával töltjük fel.

Amint rájövünk, milyen értékes az a terület, a nyak fej, arc, elkezdünk nagy tisztelettel bánni vele és próbálunk rendszeresen „olvasni”az állapotukból. És igen, néha kis izomlázat is érzünk (különösen a program kezdetén) hiszen dolgoztatjuk azokat az izmokat, amelyekről eddig nem is tudtuk, hogy léteznek.

Igazán jó szórakozás.

3 Comments on “Aszalt szilva, vagy hamvas barack?

    • Kedves Hajni,

      Teljesen egyetértek Veled. Fontos lenne a megelőzés, már a huszas, harmincas éveinkben figyelnünk kellene a táplálkozásra is, de sajnos mindig utólag kapunk észbe. Az ajándék tanulmányban hangsúlyos szerepet kaptak az egészséges ételek, mit fogyasszunk, mire figyeljünk, de erről még bővebben is fogok írni. A pozitív gondolkodás pedig csodákat tesz. Elfelejtünk mosolyogni, figyelem az emberek arcát és azt, hogy mit művel az arcukkal az állandó feszültség, rohanás, gondterhelt arckifejezés. Megdöbbentő!
      Mosolygós, csodás napot kívánok Neked!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .