Az arcjóga nem csak arctorna

Az arcjóga nem csak arctorna
Arctorna gyakorlat bemelegítés

Mivel itthon még nem terjedt el széles körben az arc tornáztatása, sokan összetévesztik az arcjógát az arctornával. Főként az interneten, cikkekben, blogokban, fórumokon tapasztalható ez a keveredés.

Arcjóga, vagy arctorna?

Arctorna gyakorlat bemelegítés
Arctorna gyakorlat bemelegítés

Abban hasonló az arcjóga és az arctorna, hogy mindkettő a mimikai izmokat tornáztatja. Aránylag kis területről és egymáshoz közel eső  izmokról lévén szó, nincs más eszköz csak az izom és a két kezünk, ezért behatároltak a gyakorlatok.

Lehet feszíteni jobbra, balra, oldalra, alulra, felülre, előre, hátra, a lényeg ugyanaz: súlyzós és egyéb eszközgyakorlatra nincs lehetőség, ezért az izmokat kell a határértékig megfeszíteni, és elernyeszteni.

A feszítésekkel az izom tónusát növelhetjük. Az izomrostok száma ugyan nem nő, de az izommunka hatására az izomrost vastagszik, a folyamatos és rendszeres terhelés eredményeként egy idő után kifeszíti a felette lévő bőrt.

Mi a különbség az arcjóga és az arctorna között?

Az arcjóga elmélete szerint csak nyugodt, laza arcon érdemes dolgozni, hiszen, ha stressznek vagyunk kitéve, feszült az arcunk, nem tudunk az izomra koncentrálni, nem vagyunk képesek megfelelően elernyeszteni. Ezért az arcjógában kiemelt szerepet kap a stressszoldás és a légzéstechnika.

A megoldás 2 az 1-ben! Az Arcjóga-Arctorna ötvözi a két módszer előnyeit. Az Arcjóga-Arctorna gyakorlataival nemcsak az izmokat célozza meg, hanem komplexen a bőrt, a kötőszövetet, fokozza a kollagéntermelést és a nyirokkeringést.

Az  Arcjóga-Arctorna a speciális technika és biostimuláció segítségével ránctalanít, optimalizálja a belső szervek, hormonok működését, helyreállítja a kötőszöveti állományt. A speciális nyirokmasszázsfogások segítségével a szem alatti ödémának is búcsút inthetünk.

Az Arcjóga-Arctorna Program gyakorlatait 2-3 hónap alatt lehet elsajátítani, a közös órákat kiegészíti az otthoni edzés. Kifejezetten az elfoglalt, kevés szabadidővel rendelkező, stresszes életet élő hölgyek, urak, anyukák,  igényeinek figyelembevételével  lett kifejlesztve.

 

1 Comment on “Az arcjóga nem csak arctorna

  1. Tudom biztosan, hogy ez csodálatos módszer. Aki eléggé érdekelt abban, hogy 50 fölött se forduljon el a tükrétől, annak feltétlenül csinálni kell. Minél későbben kezdi, annál tartósabban, sőt megszakítás nélkül csinálni kell, mert ha kihagysz hónapokat vagy évet visszaernyed a bőr.
    Én sajnos nem csinálom rendszeresen 7 hónap után leálltam a tornával. Vissza is öregedtem . Sajnos gyakran fáradtnak érzem magam és lusta vagyok nekikezdeni.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .