Hormonok harmóniában

A hagyományos 5000 éves kínai elmélet szerint létezik a testben egy felszíni keringési rendszer. Ez a bőrfelszín alatt futó, hosszanti „csatornákból” vagy „meridiánokból” álló rendszer helyenként mélyen behatol a testbe és így kapcsolatot teremt az összes belső szerv között.

arcjóga akupresszúra

Ezeken a csatornákon keresztül folyik egy bizonyos „energia”, amit a kínaiak qi-nek, chi-nek neveznek. Ahol folyamatosan halad, ott egészség van, ahol viszont áramlása megszakad, stagnál vagy erőtlen, ott betegség lép fel. Az akupresszúrás kezelés célja ennek az életteli áramlatnak a helyreállítása és újraharmonizálása.

A nyaktól felfelé ívelő terület, vezető szerepet tölt be szervezetünkben.

 

Az arcjóga gyakorlása közben, az agy, az idegek, mirigyek, a több száz meridián, akupresszúrás pont , a belső szervek és az arcon található 57 izom együtt dolgozik. Kitartó munkával az izmok elérik optimális térfogatukat, az akupresszúrás pontok masszírozása révén az arc újra élettelivé és ragyogóvá válik.

Fiatalnak érezzük magunkat és azok is vagyunk, kívül-belül.

Az arc és az arcizmok (különösen a halántékizom) stratégiai fontosságúak az energiaáramlás szempontjából. Itt találhatók azok a pontok, melyek a belső elválasztású mirigyek működését hozzák egyensúlyba. A hormonális egyensúly megléte folyamatos megújulást ad az arcnak.

Minden egyes alkalommal, amikor az arcjóga gyakorlatokat végezzük, a test helyreállítja a mirigyek és belső szervek működésének egyensúlyát. A ránc, a nem megfelelő energiaáramlásnak köszönhető. Most van itt az ideje, hogy ezen változtassunk.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .