A szépség a konyhában születik 2.
Ahhoz, hogy rugalmas maradjon a bőrünk, a vízfogyasztás mellett rendszeres fehérje, zsír, szénhidrát és ásványisó, vitamin és nyomelem bevitelre van szüksége.
A külsőleg alkalmazott kozmetikai készítmények csak a a legfelső réteget befolyásolják, ezért belsőleg is érdemes megtámogatni és energiával feltölteni a bőrünket. Mivel az öregedés sejtszinten kezdődik, olyan tápanyagokat kell bevinnünk a szervezetünkbe, melyek a sejtek megújulásához szükségesek.
Sejterősítő tápanyagok
Aminosavak: a fehérjék építőkövei melyek közül 11-et maga a szervezet is képes előállítani, de az esszenciális aminosavakat a táplálékkal kell bevinnünk.
Fehérjeforrás a hús, tej, túró, sajt, joghurt, szójatermékek…
Víz: legalább 2 liter naponta. Ihatunk csapvizet, ásványvizet, frissen facsart gyümölcslevet, teát, turmixokat.
Szénhidrátok: nemcsak egészségesünk miatt, hanem szépségünk megőrzése céljából is fontos a fogyasztásuk. Ételeink egyik felét a gabonák (rizs, árpa, köles, búza) a teljes kiőrlésű pékáruk, másik felét a gyümölcsök, zöldségek adják.
Bőrszépítő ételek
Afonya, citrom, goji:magas antioxidáns tartalmuk miatt a bőrt fiatalon tartja
Aszalt szilva: lassítja az arc öregedését.
Búzacsíra: magas a bőrvédő E-vitamin tartalma. A változókor után feltétlen vessük be.
Élesztő: bőrproblémákra kiváló, B-vitamintartalmú.
Köles: magas kovasavtartalma megszépíti nemcsak a bőrt, a hajat és a körmöt is.
Retek: a bőrt simává varázsolja
Sáfrány:vérkeringésfokozó, bőrfeszesítő.
Zab: B-vitamin, E-,K-vitamin, vas, jód, mangán, kobald, kovasav (szöveterősítő) is van benne.
Zöld tea: ránctalanító, bőrfiatalító, C-és B vitaminban gazdag.
Az őszi zöldségeket , gyümölcsöket feltétlen vessük be, akár belülről adagolva, akár kívülről pakolásként felkenve.
Ilyen a sütőtök, csipkebogyó, szőlő, áfonya, cékla, sárgarépa, körte és mind tele vannak hámvédő A-vitaminnal.
Hölgyek, most ősszel igazán érdemes kilátogatni a zöldségpiacra, csodálatos színkavalkád fogad bennünket, a piac tele van egészséges, fiatalító lédús és zamatos gyümölcsökkel, csak győzzük a kosárba pakolni őket.
Kapcsolódó bejegyzések:
A szépség a konyhában születik 1.
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.