Edd magad szépre!

antioxidáns gyümölcsök

Mi a legjobb garancia az egészséges és szép bőrre?
A bőrgyógyászok és a dietetikusok egyetértenek abban, hogy a titok a kiegyensúlyozott táplálkozásban rejlik.

Aki csak néhány alapvető táplálkozási tanácsot tart be, érzi, hogy rövid idő elteltével szebb a bőre, jobban érzi magát, hosszú távon pedig a bőr öregedését is lassítja.
A Német Táplálkozási Társaság naponta legalább öt adag zöldség és gyümölcs fogyasztását javasolja.

Zöldség, gyümölcs

Aki elegendő növényi táplálékot vesz magához, sokat tesz a bőre szépségéért, de csökkenti a rákbetegséget, szívinfarktus kockázatát, sőt javítható a koleszterin érték.
Nem csak nyersen lehet fogyasztani a növényi táplálékot, hanem levesek, szószok, felfújtak, italok formájában is.

A bőr öregedése

A bőr öregedés különböző hatásoknak, folyamatoknak köszönhető, de ezt befolyásolhatjuk a táplálkozással, és étrend-kiegészítőkkel.

Az elmúlt években sikerült bizonyítani, hogy a gyulladások szorosan összefüggnek a bőr öregedésével. A gyulladás során a védelmi sejtek szabaddá válnak, és egyre több szabad gyök keletkezik. A szabad gyökök a sejtkárosodást okozhatnak, mivel a test saját fehérjéivel és zsírjaival lépnek reakcióba, károsítva a sejtfalakat.

Maximális védelem

Szabadgyök megkötő táplálék a növényi élelmiszerekben van mint (zöldség, gyümölcs, fahéj, bazsalikom, oregano, zsálya, kurkuma, csokoládé, kávé, tea).

Sokan nem tudnak napi 5-7 adag zöldséget és gyümölcsöt elfogyasztani, nekik a természetes étrendkiegészítők jöhetnek szóba, melyek nem csak vitaminokat, hanem másodlagos növényi anyagokat is tartalmaznak.

Kapcsolódó bejegyzések:

Antioxidánsok

Fiatalító italok

Kollagénbomba élelmiszerek

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .