5+1 extra tipp az ödémás szemekre

ödémás szem
szem alatti táska

Mit tehetünk ha reggelente bedagadt szemmel ébredünk?
Régebben úgy tartották, ha valaki reggel bedagadt szemekkel ébred, veseproblémái vannak. De valójában az ödémát a meggyengült kötőszövetben lévő pangó nyirokfolyadék okozza. A következő „gyors megoldások” ideiglenesen segítik a szem alatti folyadék eltávozását.

1. Csomagoljunk be kis műanyagtasakba jégkockát és lassan, finoman simítsuk végig kb. 1-2 percig a szemkörnyékét. Ha éppen nincs kéznél jégkocka, akkor a hideg kanál is megteszi. Tegyünk a hűtőbe pár percre két kanalat, majd tegyük a duzzadt területre. A szem környéke nagyon érzékeny, itt a legvékonyabb a bőr, óvatosan bánjunk vele!

2. Az olajjal vagy krémmel végzett nyirokmasszázs hatékonyan kisöpri a pangó folyadékot. A kifelé és lefelé irányuló mozdulatok csak a bőr szöveteire hatnak, nem mély izommasszázs, ezért nagyon gyengéden végezzük.

3. Csökkentsük a sóbevitelt. A nagy nátriumbevitel növelheti a folyadék-visszatartást, ebben az esetben a csökkentett sóbevitel  is jó eredményt hoz.
Fogyasszunk káposzta vagy a  áfonyalét. Mindkettő vízhajtó,  segítenek „kiüríteni” a felesleges folyadékot.

4. Előfordulhat, hogy a duzzanat a mellékhatása egy másik, átmeneti  állapotnak, amit külön kell kezelni.

Terhesség – gyakran jár folyadék-visszatartással
Hormonális változás a menstruációs ciklus – gyakran jár folyadék-visszatartással
Dermatitis – az irritációra az érzékeny bőr megdagad
Allergia – ödémás, duzzadt, vérbő szemek
Mononucleosis – a fertőzés tünete lehet a dagadt szem
Gyógyszerek – mellékhatása lehet a duzzanat és a vízvisszatartás

5. A természetgyógyász javaslata szerint aludjunk magas párnán, emeljük a fejet, ez is segíti a nyirokkeringést, a nyirokfolyadék ürülését. Vigyázat! A magas párna betöri a dekoltázst, ha ezt a tippet választjuk, akkor mindenképpen félig ülő helyzetben aludjunk.

+1 TIPP:
Az arcjóga gyakorlatok hatására helyi vérbőség alakul ki, mely gyorsítja a salakanyagok, toxinok, nyirokfolyadék ürülését, serkenti a kollagén termelést. Az arcjóga gyakorlatok nyirokmasszázs fogásokat is tartalmaznak, otthon is bevethetjük a duzzadt szemek ellen.

Próbáld ki az Arcjóga Relaxációs Szemmasszázst! Küldd tovább a barátnődnek, ő is szépüljön!

>>>Töltsd le az ingyenes Arcjóga Relaxációs Szemmasszázs tanulmányt! <<<

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .