Őszi gondolatok

Visszavonhatatlanul megérkezett…

appleIlyentájt már az egész család készülődik az iskolára, aranysárgába, öltöznek a házunkkal szomszédos park hatalmas lombú gesztenyefájának levelei, a reggeli kávéhoz, vagy az esti borozgatáshoz pedig már jól esik a kardigán. A nyári lüktetés után más, nyugodtabb ritmusban kezd dobogni a szívünk és nem csak a természet, a város, hanem mi magunk is visszafogottabbá válunk.

Több időt töltünk könyvvel a kezünkben, a kedvenc kanapénkon elnyújtózva, mint máskor. A kezünkben gőzölgő tea, illóolajok  aromája járja át a szobákat. Több időt töltünk a családunkkal, többet beszélgetünk másokkal és önmagunkkal, és számot vetünk az év eddigi eseményeivel, sikereivel és kudarcaival. Egy hűvösebb szeptemberi délutánon, amikor a nap bágyadt sugarai már erőtlenül érnek el bennünket, hajlamosak vagyunk melankolikusabbá és elmélkedőbbé válni.

Megfogadjuk, hogy még keményebben dolgozunk, többet foglalkozunk magunkkal, elhatározzuk, hogy rendszeresen sportolunk, egészségesebben táplálkozunk. És igen. Szeptember elején sokan döntenek úgy is, hogy felnőtt fejjel tanulnak valami újat, valami mást…

Amikor a főiskolára jártam, és a felnőttképzésről tanultam nem mindig értettem az ok-okozati összefüggéseket. Jó jó, persze, persze tanulni kell, meg nem elég amit az iskolában megtanultunk, folyamatosan képezni kell magunkat… A szakdolgozatom témája is az élethossziglani tanulás (lifelonglearning) témát ölelte fel. Na de ez engem úgysem érint, gondoltam a fiatalok önhittségével.

Közben az akkor biztonságot  adó multi kötelékéből eljöttem, mert megszületett a kisfiam, és  a saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy bizony tanulni kell. Meg kell tanulni az anyaságot, és minden tapasztalást, ami ezzel jár. Meg kellett tanulnom  a honlap kezelését, a bejegyzések írását, az egyes funkciók kezelését, – ami így jóval 40 felett,  nem is olyan egyszerű – folyamatosan figyelnem kell a trendeket és még sorolhatnám…

Ha összejössz egy csendes, szeptemberi estén a barátnőiddel egy kellemes teázásra és elmerengsz a jövőd alakulásáról, akkor egy valamit megígérhetek: ha úgy döntesz, hogy velem akarsz végigmenni a szépség felé vezető úton, nem engedem el a kezed és biztosan célba jutsz, mielőtt jövő ilyenkor újra őszi színekbe borulnak a fák.

Találkozzunk itt:

Arcjóga Arctorna® Tanfolyamok

 

Címke: , , , ,
Kategória: Szépségápolás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
arcjóga ingyen e-book

Ti mondtátok

Szia Viki! Nagyon szépen köszönöm a szépítő leckéket,valóban egy működő visszafiatalítása bőrnek.Egy hete csinálom és már látom a változást
A legszembetűnőbb a TOKÁM!Látványosan kisebb lett,reggel este csinálom a gyakorlatokat.Kár ,hogy nem évekkel előbb kezdtem el. Ajánlom akinek még nincs ránca,az előzze is meg!

K. Jánosné Marika
Rendkívül jónak tartom a tanfolyamot,mert a megfelelő izmok mozgatása nélkül a legjobb krém is eredménytelen. A gyakorlatok nagyon jók és könnyen végezhetők.Már sok ismerősömnek ajánlottam,akik nagy örömmel fogadták.
Hálás köszönet a fáradozásodért Viki!
Szeretettel üdvözöl egy 68 éves tanfolyamos.

Marcsi
Nagyon jók a gyakorlatok, pár perc alatt elvégezhetők, ennyit mindenki megtehet a ráncok ellen, hiszen így vagyonokat sem kell költeni drága krémekre.

V. Brigitta
További vélemények »