Bőrápolás 40 felett – a kozmetikus tanácsai

35 felett mindannyian látjuk a változásokat a bőrünkön, 40 felett ez a változás már szembetűnő. A szép bőrt, nem adják ingyen. Ahhoz, hogy sokáig megőrizzük szépségünket, nap mint nap tenni kell érte.
Őssejt és kollagénes maszkban (Facelift kezelés)

35 felett mindannyian látjuk a változásokat a bőrünkön, 40 felett ez a változás már mások számára is szembetűnő.

A szép bőrt, nem adják ingyen. Ahhoz, hogy sokáig megőrizzük szépségünket, nap mint nap tenni kell érte. De vajon tudjuk, hogy mit kell tennünk? Szakembertől kérünk tanácsot vagy innen-onnan felszedegetjük a helyesnek hitt praktikákat?

Jó, ha tudjuk, az érett bőr ápolása nagy odafigyelést, körültekintést igényel. Már nem tehetjük meg, hogy csak úgy vaktában próbálkozunk, mint huszonévesen. Mielőtt bármilyen jónak tűnő praktikát, tippet kipróbálnák, feltétlen kérdezzünk meg egy szakembert. Egy rossz döntés, egy megfogadott buta tanács, szó szerint a bőrünkre megy!

Az érett bőr ápolásáról, a bőrápolási tévedésekről, a bőr fiatalságának megőrzéséről beszélgettem szakértőnkkel, Kántor Klaudia kozmetikussal.

Mi jellemzi az érett bőrt?
Az érett bőr száraz, a felszíni vízhiányt felváltja a mélyrétegű vízhiány. A bőr sokszor feszül, a vendég égető érzésre panaszkodik. A hajszálerek könnyen megpattannak, az érett korosztályra jellemző az ún. rozacea. A klimaxban bekövetkező hormonális változások, szintén rontják a bőr állapotát. A bőr hidratációja csökken, figyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre is.

Mire kell figyelni az otthoni bőrápolásnál?
Az otthon teendő 4 lépésből áll.

1.Tisztítás: Érdemes vizes kézzel felkenni az arcra és elmasszírozni a sminklemosó tartalmú arctejet, utána langyos vízzel leöblíteni.

2.Peeling: Ezzel kettős hatást érünk el, a.) megszabadulunk az elhalt hámsejtektől, b.) elősegítjük a hatóanyagok felszívódását. Válasszunk aprószemcsés vagy legömbölyített poliészter-golyócskákat, a durva magőrleményt hagyjuk meg a fiatalabb korosztálynak. Heti 1x feltétlen iktassuk be, teljesen felfrissül a bőrünk.

3.Tonizálás: a tonizálással egyrészt frissítjük a bőrt, másrészt visszaállítjuk a megfelelő ph-tartományt.

4. Hidratálás, ránctalanítás: A nappali vagy éjszakai krém felvitele.

Így készült az Őssejt maszk

1. Az őssejteket tartalmazó port egy üvegtálkába szórjuk.

2. Adagoljunk hozzá vizet, közben folyamatosan keverjük homogén állagúra. Csodaszép azúrkék a színe. Gyorsan fel kell kenni a bőrre, mert hamar megszilárdul.

Mi szükséges ahhoz, hogy 40 felett is megőrizzük szépségünket?

Az arcbőr szerkezetét romboló hatásokat kerüljük, mint pl: a szoláriumozás, dohányzás, stressz. Talán sokan tapasztalták, hogy a bőr állapotát a munkahely is befolyásolja. Aki sokat tartózkodik mesterséges fényben, monitor előtt, annak az arca fakóvá, szürkévé válik. Az arc fiatalon tartása egy komplett dolog, nem elég csak egy feladatra (pl.az étkezésre) koncentrálni, érdemes minél több fronton segíteni arcunk regenerálódását. Ami mindenképpen pozitív hatást eredményez, a napi bőrápolás, étkezés (sok zöldség, gyümölcs, fehér hús), mozgás, friss levegő, az izmokat edző, stresszoldó arcjóga, és a masszírozás. Alkalomadtán beiktathatunk egy fiatalító kezelést.
Fontos, hogy ne fogyjunk hirtelen, mert megsínyli az arcunk, és helyrehozhatatlan károkat okoz.

Mire kell figyelni az otthoni kozmetikumok kiválasztásánál?

Semmiképpen NE tartalmazzon alkoholt, mert irritálja, szárítja a bőrt. Éjszakára érdemes zsírosabb kiegészítő krémet használni.
A kozmetikumok tartalmazzanak, szőlőmagolajat, csíraolajakat, A,- C,-E.vitamint, hyaluronsavat (bőrbarát, mivel sejtjeink alkotórésze), kollagént, elasztint.

Miben különbözik az érett bőr ápolása?

A hidratálás mellet a ránctalanítás kap nagyobb szerepet.
Jellemző a táskás, ödémás, karikás szem, erre jó megoldás a szemvidítófű. A teafiltert kifőzzük, majd lehűtve ráhelyezzük a szemhéjra.
A szemápolásnál ügyeljünk arra, hogy lassú, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be a szemránckrémet. Nagyon hasznos a reggeli arcjóga, arctorna szemgyakorlat, felfrissíti a szemet, felgyorsítja a nyirokkeringést, erősíti a szem izmokat.

Mi a véleményed a megelőzésről?

Nagyon fontosnak tartom a megelőzést. A bőrápolás már egész fiatal korban a mindennapjaink része kell, hogy legyen. Egyszerűbb már a harmincas éveink elején megelőzni a ráncokat, késleltetni a kialakulásukat, mint 50 évesen kapkodni fűhöz-fához. Aki nem szereti a kenceficéket, vagy nem akar drága krémekre költeni, annak is tökéletes megoldás az arcjóga, arctorna. Természetesen nem váltja ki a napi bőrápolást, hanem kiegészíti azt.

Én azt vallom, hogy a bőr meghálálja a vele való foglalkozást. Mindenképpen napi rutinná kell tenni. Csak a folyamatos és rendszeres foglalkozás, ápolás hozhat eredményt.

 

 

 

Kántor Klaudia kozmetikus
Díva Szépségszalon


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .