Hogyan lehet bársonyos bőröd 40 felett?

A jó bőrápolás körültekintés igényel, ha viszont betartod a alapszabályokat, akkor egyszerűbb lesz, mint gondolnád.

 

pulizia-del-visoAz alábbiakban 12 tippet  küldök, hogy télen is megőrizhesd bársonyos bőröd.

12 tipp a Bársonyos Bőrért

1. „Igyál naponta 6-8 pohár vizet!” -olvashatod sok helyen. A folyadék mennyisége függ az életkortól, időjárástól, testsúlytól, az elfogyasztott ételektől. Télen kevesebb a szervezet folyadékigénye, érdemes a meleg, fűszeres teákat, leveseket előnyben részesíteni. Burkolózz be egy jó meleg, pihe-puha takaróba és kortyolgass el egy nagy bögre meleg gyümölcsteát, friss gyömbérrel fűszerezve, mely ilyen formában kiváló antioxidáns, hatékony ellenszere a ráncoknak és sejtszinten hidratál.

2.  Hidratáld a bőröd kívülről is! Természetes összetevők, melyek friss nedvességgel látják el a bőröd: karbamid, tejsav, méz és aloe.
 
3. A bőrt kiválóan puhítják és a nedvességet a bőrben tartják a hidegen sajtolt növényi olajok: mint például avokádó, olíva- , ricinus-, mandula-, ligetszépe olaj, jojoba olaj.Télen dúsíthatod velük a nappali krémed.

4. Aludj eleget, ha lehet napi 7 órát! Rendszeres, és kiadós alvás nélkül senkinek nem lehet mesés arca. Az alvás semmiféle szépítőszerrel, krémmel, gyakorlatokkal nem pótolható, a fáradtság nyomai semmilyen sminkkel el nem tüntethetők.

5. Rendszeresen radírozd a bőröd! 40 év felett a lelassult sejtosztódás miatt
az elhalt hámsejtek a bőr felszínén fokozottan tapadnak meg.

Mit észlelsz ebből?

A bőröd száraz, repedezett, hámlik, hiába kened nem szívódnak be a hatóanyagok, szürke fénytelen az arcod.

Az elhalt bőrsejtek eltávolítása serkenti az új bőrsejtek növekedését , és segíti a tápanyagok jobb felszívódását . Készíthetsz akár otthon is peelinget. Nem kell hozzá más, mint: zabpehely, kukoricadara, finomszemcsés tengeri só vagy barnacukor. Higíthatod olívaolajjal vagy desztilláltvízzel.

Finoman dörzsöld át a péppel az arcod 1 percig. Hagyd, hogy a természetes összetevők kifejtsék a hatásukat.

Használhatsz növényi enzimeket is,  ide tartozik a zöld papaya kivonat vagy bromelain. Kerüld a barackmag granulátumokat, mert a mag éles szemcséi picike sebeket ejthetnek a bőrön. Kényeztesd az arcod az Arcjóga Arctorna Könyvben lévő  természetes bőrápolási technikákkal, természetes arc-és szemápoló olajokkal.

6. Fogyassz minél több nyers gyümölcsöt és zöldséget!

7. Használj fényvédőt ( SPF 30 )!

A bőrgyógyászok egyet értenek abban, hogy 90%-ban az ultraibolya sugárzás lehet
felelős a ráncok kialakulásáért. Igen, télen is ügyelni kell a fényvédelemre, ha hegyvidéken pihensz, síelsz, akkor fokozottan ügyelj a bőrödre!

8.  Ne dohányozz! A dohányzás elpusztítja a C-vitamint. A C-vitamin az egyik legerősebb antioxidáns, erősíti a hajszálerek falát, illetve elengedhetetlen a kollagén képződésében. A C-vitamin megelőzi a zúzódások kialakulását, gyógyítja a horzsolásokat, illetve erősen és egészségesen tartja az izmokat, inakat, ízületeket, valamint az ínyt, megelőzi a porckárosodást.

9.  Aludj a hátadon! Ellenkező esetben a nyakad és dekoltázsod  reggelre úgy fog kinézni mint egy shar pei.

10. Vigyázz az érzelmi arckifejezésedre, a mimikázás könnyen törésvonalakat véshet az arcodra. Kontrolláld az arckifejezésed, például, mikor telefonálsz, nézd a tükörben, hogyan grimaszolsz a beszélgetés közben. A tanfolyami hallgatók egy idő után tudatosan figyelnek az arckifejezésükre, ezzel is megakadályozva a mimikai ráncok bevésődését.

11.  Mozogj rendszeresen! Legyen akár aerobic, tánc, jóga,
kosárlabda, vagy egy séta vacsora után, a testmozgás lendületbe hozza a vérkeringést,
fokozza a bőr tápanyag ellátását, friss energiával tölti fel az öregedő bőrt, mely újra visszanyeri rugalmasságát.

12. Gyakorold rendszeresen a Koós Viki Facelift gyakorlatokat!

A 2014. -es év Új Arcjóga Arctorna Arcformáló gyakorlatait  ITT ismerheted meg!

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .