A könyökteszt

Érintsd meg a könyököd. Nem viccelek. Tényleg, próbáld csak ki! Milyen a tapintása? Merev, érdes, olyan mint a krokodil bőre? Vagy netalán egy régi, vastag bőrtáska érzetét kelti?

Régen lágy volt, puha és sima, de most már nem olyan rugalmas. Na, de komolyan, próbáld ki!

Hogy miért? A könyök olyan mint egy lakmuszpapír, megmutatja, hogy az ember mennyire törődik az arcával és a kezével. Ha kényes vagy arra, hogy tisztán tartsd, védd a bőröd, hidratáld, radírozd, akkor a könyöködnek is hasznára válik a gondoskodás.

Nem tetszik amit a tükörben látsz? Ez azért van, mert a bőrünk, felfedi minden titkunk. Azt is, ha netán hamburgert ebédeltünk, vagy olcsó szappant használunk, de azt is, ha éves bérletünk van a szolárium szalonban.

Ha a testápoló helyett inkább elszívsz egy doboz cigarettát, azt a könyök percekkel, órákkal később is megmutatja. Azonnal látszik a bőr reakciója.

Ez a rossz hír. De van ennek egy fantasztikus oldala is. Ahogy a helytelen bánásmód károsítja a bőr szövetet, úgy a megfelelő gondoskodás képes helyrehozni azt.

Dr. Copeland new yorki plasztikai sebész  a bőr állapotát 6 kategóriába helyezi:

1. A lehető legrosszabb a krokodil. Repedezett, durva, fakó a hámszövet, mintha egy ősrégi gyíkbőr tárca lenne.

2. A cserzett bőr, mely rugalmatlan és durva, miután évekig a napsugárzásnak tették ki.

3. Harmadik kategória a smirgli. Pikkelyes, nyers, nemigen látott még hidratálót.

4. A negyedik, a gumi. Ernyedt, ráncos, petyhüdt bőr, ami valaha feszes volt, most egy leeresztett lufira hasonlít. Az ujjaddal megragadhatod és kinyújthatod.

5. Az ötödik, a szarvasbőr, tiszta, és lágy, de még nem egészen selymes.

6. Végül pedig a bársonyos, hidratált bőr. Egyenletes, hibátlan, ragyogó, gyönyörű és egészséges bőr. Olyan mint a babapopsi.

Ha azon kevesek közé tartozol, akiket ilyen bőrrel áldott meg a genetika, nagyon szerencsésnek mondhatod magad.

Egyfolytában záporoznak ránk a hírek a bőrápolás terén elért eredményekről. A ránctalanító készítmények listája egyre duzzad, állandóan érkeznek az újak. A magazinok és honlapok egyre másra árasztják el információval az olvasót. De ez az információáradat ellentmondáshoz vezet. Az egyik szakértő azt állítja, hogy nem szükséges krémet használni, a másik azt, hogy nappalra és éjszakára külön készítményt használjunk, a harmadik szerint teljesen mindegy.

A bársonyos bőr elérése kettős megközelítést igényel. Hasonlóan kell ápolni mint az autót. Nem elég külsőleg lemosni, fényezni, de néha a motorháztető alá is be kell nézni és az olajszintet ellenőrizni. Hogy az autó ne csak jól mutasson az autópályán suhanva, hanem legyen benne elegendő lóerő is.

Ha valami amit Te és csakis Te vagy képes megtenni magadért: az a hidratált, bársonyos bőr. Ezt a legjobb plasztikai sebész sem képes megtenni helyetted.

Hogy hogyan érheted ezt el? Erről és még sok más női szépséget és arcfiatalítást érintő témáról lesz szó >>>ITT>>>

Arcjóga arctorna workshopok

Online videokurzusok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .