Mondd, Te kit választanál…?

Arcjóga, arcfitnesz közben

Amerikában számos arcépítő program létezik, itthon most válik ismertté az arcfiatalításnak ez a módja.  Az arccal, bőrrel foglalkozni nagy felelősség, a szakemberek évekig tanulják és folyamatosan fejlesztik tudásukat különböző továbbképzéseken.

Annak érdekében, hogy el tudd dönteni valóban megfelelő színvonalú szolgáltatást kapsz, érdemes szem előtt tartani a következőket:

  • Ellenőrizd, hogy az oktató mióta van a szépségiparban, mióta foglalkozik az arcszépítéssel, arcfiatalítással. Kérd el az erre jogosító bizonyítványait, hiszen nem véletlen, hogy a szépségipari szakemberek több éves elméleti és gyakorlati oktatásban részesülnek, továbbképzéseken vesznek részt. Az szakemberek egyben a lélek ápolói is. Az arccal és lélekkel foglalkozni óriási felelősség.
  • Megteremti-e azt a légkört, amiben el tudsz lazulni, nyugodtan tudsz dolgozni. Vannak erre speciális módszerek, trükkök. Kis létszámú csoporttal dolgozik ahol mindenkire tud figyelni vagy egymást zavarva, stresszelve kuporogtok egy  helyiségben. Főként kezdő csoport esetében 5 max. 7  főnél többre lehetetlenség egyformán figyelni. Az olcsó, akciós szolgáltatás nem biztos, hogy Számodra megfelelő. Légy résen, mit kapsz a pénzedért!
  • Kérdezz, kérdezz és kérdezz! Minden számodra fontos kérdést tegyél fel, (nincs rossz kérdés, csak fel nem tett kérdés van) ne hagyd magad lerázni holmi sablon szöveggel.
  • Betartja-e az arccal, bőrrel kapcsolatos higiéniai szabályokat, fertőtlenítéseket? Használ-e kesztyűt? (Most bizonyára minden „mester” aki a blogot olvassa rohan kesztyűt vásárolni (vagy kijelenti, hogy ez hülyeség) és holnaptól kesztyűben oktat. 🙂 ) Még mindig jobb, mint csupasz kézzel egymás után tapogatni az arcokat.
  • Képes-e kielégítő választ adni a kérdéseidre, tud-e használható tanácsokat, tippeket adni az otthoni ápolásra? Nem csak azt szajkózza mint egy robot, hogy bio-t és naturt vegyél és közben fogalma sincs róla, hogy milyen a bőröd állapota és valójában mire lenne szükséged.
  • A Te érdekeidet tartja szem előtt? Ellát-e, az arcod állapotának megfelelő otthoni gyakorlatokkal, (figyelembe véve az életmódod) hiszen tény, ha otthon is gyakorolsz, gyorsabb a fejlődés. Vagy csak egyféle sztereotípiát hajtogat, nevezetesen azt, hogy otthon nem szabad gyakorolni. (Na, ugyan miért nem? Egyébként ezt a választ ne fogadd el, mert nem igaz.)

Ha a bejegyzéssel kapcsolatban vannak tapasztalataid, esetleg Te más szempontokat is figyelembe veszel, oszd meg velünk, szólj hozzá!

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .