Használjunk-e szemránckrémet?

Szemráncok, szarkalábak

A szem környékén látszik először a kor, itt tűnnek fel az első ráncok, az ún.  szarkalábak.

A szem körüli bőr sokkal érzékenyebb, mint a test bármely más területén lévő, a bőr itt zsírsejtekben igen szegény ezért kiemelt figyelmet igényel. Gondoljunk csak arra, hányszor pislogunk egy nap? Ez napi több ezer izom összehúzódást jelent. A hunyorgás, szemünk könnyezése, a stressz, fáradtság, az életmód, alváshiány, genetika, vagy a nem megfelelő kozmetikumok mind-mind okozhatják a szem körüli ráncok kialakulását.

Hogy szabadulhatunk meg ezektől?

A legjobb szépítő az alvás. Kenhetünk magunkra bármilyen hatóanyagban gazdag krémet, ha nincs meg a hét-nyolc óra pihentető alvás, akkor a szem alatti terület táskás és karikás.
A különböző szemkörnyékápolók többféle problémát orvosolnak, egy egyszerű zselés hidratáló nem képes arra, hogy eltüntesse a szarkalábakat. Ami közös bennük, hogy a hatóanyagok molekulái kisebbek, mint egy normál arckrémben. Ez azért fontos, mert a szemkörnyéken a pórusok kisebbek, ezért a túl nagy molekulájú hatóanyag nem képesek felszívódni.

Szem környékének ápolása

Használjuk vagy ne használjuk?

A szemránckrémek használatát 25 éves kortól javasolják a szakemberek de vajon tényleg szükség van rájuk?
Szemránckrémre van szükség csak igazán. Már egész fiatal kortól érdemes elkezdeni  a használatát reggel és este. Ebben a korban még nem kell ránctalanító hatásúnak lennie, de legyen tartalmas, hogy zsírozza a bőrt.
Nyáron nagyon fontos a fényvédelem a szemek környékén is, erről sokan megfeledkeznek. A nap hatására a bőr elvékonyodik, a toxinok lerakódnak, és ezért is lehet karikás a szem. A szarkalábak is a nap káros sugarainak hatására szaporodnak el.
A krémet a felső szemhéjra is fel kell vinni, egészen a pillákig, ahogyan alul is, és finom, körkörös mozdulatokkal bedolgozni a bőrbe, ezzel javítható a keringés.

Kozmetikai masszázs a szem alatti táskákra, szarkalábakra

A kozmetikákban természetesen szemkörnyékápolást is végeznek, érdemes beiktatni ha nem is havi rendszerességgel.  Ezek a kezelések serkentik a keringést, és mélyen a bőrbe juttatják a hatóanyagokat.


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .