Nem okoz ráncokat az arcjóga arctorna?

Nem. Külföldi kurzusokon megismert speciális kéztartásokat fejlesztettem tovább és így született az általam ún. tenyerezési technika, melynek több célja van:

1. Egyrészt helyben tartja a bőrt, nem hagyja elmozdulni az izommunka során

2. segíti a vizuális kép kialakítását, sokaknak segít, ha elképzelik mi történik az arcbőrük alatt

3. súlyzóként üzemel, ellentart az izmoknak, ezáltal nehezíti az izmok munkáját.

A stressz, a berögzült rossz szokás, (hunyorgás, szemöldök ráncolás) az izmokat állandó feszült tónusban tartja, ezáltal a szövetek nem jutnak kellő tápanyaghoz. A feszült izmok, a fejfájás és fáradtság rányomja bélyegét az arcra. Ráncokat okozhatunk akkor is, ha a túlfeszült izmokat tornáztatjuk a nélkül, hogy előtte oldanánk az izom feszülést.

Az egyik egészséges módja annak, hogy lazítsuk arcvonásainkat, az akupresszúrás masszázs. Rendszeres kezeléssel, ez a több évszázados módszer kisimítja a meglévő ráncokat az arc megjelenése pihentebb és fiatalabb lesz. Kezdők számára is könnyen elsajátítható, de pár szabályt be kell tartani.

Sokan megkérdezik, hogy mi történik, ha rosszul végzik a gyakorlatokat, rosszul helyezik az arcra a kéztartást.

A válaszom: Semmi!

A tanfolyamokon mindenkinek a kezére, arcára szabott kéztartást alkalmazunk. A Arcjóga Arctorna könyvben többféle tenyerezési technikát mutatok, részletes leírással és fotókkal.

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .