A helyes bőrápolás lépései

A bőrünk a legfőbb védbástyánk. Az első védelmi zóna, amely a környezet ártalmas hatásait feltartóztatja. De ezenkívül egyik legfontosabb érzékünknek is otthona, és a közösségi életünket is erősen befolyásolja, hiszen ez az a testrészünk, amely mindenki számára látható.

Sok szempontból fontos tehát, hogy ezt a hatalmas szervünket a megfelelő módon ápoljuk. De hogyan tegyük ezt? Mindennapi életünkben, a TV és rádió, valamint a magazinok reklámaiban sokféle elmélettel találkozhatunk. Beszélnek nekünk „szárító, lúgos szappanról” meg „bőrsemleges pH-értékről”, meg „antibakteriális tusfürdőkről” és „egy csepp mandulaolajjal készült hajsamponokról”.

A helyes bőrápolás lépéseit azonban nem tudhatjuk meg ezekből a forrásokból. Nem tudjuk tehát, hogy mit miért használunk, és az milyen hatással van ránk. Közvetlen tapasztalatunk tehát az egyetlen olyan iránymutató, aminek hihetünk. Szárítja-e a bőrünket, netán akár kiütéseket is kaphatunk tőle, allergiásak vagyunk az érintésére, vagy nem. A hosszú távú hatásokról pedig egyáltalán nincs fogalmunk. A baj az hogy gyakran a kozmetikumokkal foglalkozó szakembereknek sem: a legtöbb szintetikus anyaghoz hiányzik az a sokéves tapasztalat, amivel világossá válhattak volna a kockázatok.

A bőrgyógyászok, és kozmetikusok tudják azonban, hogy kell csinálni, és ők többnyire ezen elveket figyelembe véve is dolgoznak:

Első lépésként megfelelően meg kell tisztítanunk a bőrfelszínt. Azon ugyanis mindenféle szennyeződések vannak: olyanok is, amik a külvilágból érkeznek, és olyanok is, amiket szervezetünk választ ki.

Második lépésként a bőr táplálására szolgáló hatóanyagokat kell bejuttatnunk.
Előfordulhat az is, hogy bizonyos hatóanyagokat a bőr alá szeretnénk juttatni. Ilyenek a különböző izomlazító, vérbőséget okozó, vagy fájdalomcsillapító készítmények. Ezek hatékony használatához is elsőrendű fontosságú, hogy ne legyen testünk felszínén a hatékony felszívódást akadályozó elhalt hámsejtek, vagy porból és egyéb levegőben lévő szennyeződésekből álló réteg…

A helyes bőrápolás első lépése tehát, hogy megtanuljuk, hogyan tudjuk megfelelően megtisztítani a bőrünket. A második lépés, hogy ezután mivel tápláljuk majd.
Ha kérdésed vagy megjegyzésed van a témával kapcsolatban, tedd fel itt:

http://creativiky.hu/forum/6-Kozmetikumok/2046-Helyes-b%C5%91r%C3%A1pol%C3%A1s-l%C3%A9p%C3%A9sei#2046

http://creativiky.hu/


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .