6 tipp a ránctalan nyakért

Létezik egy mondás, miszerint ha tudni szeretnéd egy nő életkorát, nézd meg a nyakát. Ez miként lehetséges, egyáltalán lehetséges? Sajnos igen, és a válasz egyszerű. A nyakat gyakran elhanyagoljuk, nem adjuk meg számára azt a kényeztetést, amit más testrészünk megkap.

nyak és tokagyakorlat

Mi nők, megszállottan vadászunk a legjobb szépségápolási termékekre (mint például a hidratálókrémek, fényvédő-és egyéb bőrápolási termékek,
valamint a legújabb hámlasztási eljárások, Botox eljárások és lézeres kezelések).

Számunkra, a szép arc sokkal jelentősebb, mint egy gyönyörű nyak. Nem kétséges, hogy ez a szemléletmód vezet a ráncos nyakhoz.

Ahhoz, hogy megszabaduljunk a nemkívánatos ráncoktól, és megakadályozzuk azok ismételt megjelenését, megfelelő bőrápolásra van szükség, mind az arcnak, mind pedig a nyaknak. Számos egyszerű trükk létezik arra, hogy szép és sima legyen a nyakunk.

Íme ebből 6 tipp:

1. Egy recept a nyaki ráncok ellen: használjunk nyers papayát és ananászt az arcra és a nyakra. Pépesítsük egy tálkában, kenjük fel és hagyjuk a bőrön 15 percig. Majd öblítsük le langyos vízzel.

Ezek a gyümölcsök jelen vannak számos szépségápolási termékben, gyorsítják az elszarusodott hámréteg leválását, és serkentik az új, egészséges bőrsejtek növekedését.

2. Hidratálókrémre nem csak az arcnak, a nyaknak is szüksége van. A vékony és finom bőr a nyak körül nagyon érzékeny. A ráncok kialakulásának megelőzése érdekében szükség van a szérum, krém vagy hidratáló napi használatára. Ezeknek a termékeknek tartalmaznia kell E-vitamint és egyéb antioxidánsokat, melyek elősegítik a bőr rugalmasságát és javítják a textúráját. Mindig alulról felfelé kenjük a krémet, a nyak alsó részétől indulva, az állkapocs felé.

3. Nagyon fontos a megfelelő fényvédőkrém. Legtöbbször elhanyagoljuk a fényvédő használatát ezen a területen, különösen lent a fül alatti résznél, és helytelenül csak az arcra koncentrálunk. Annak érdekében, hogy a nyak ráncait sakkban tartsuk, a naptej használata kötelező.

4. A halban jelen lévő omega-3 zsírsav, csodát tesz a bőrfiatalítás területén. Új lendületet ad a kollagén termelésnek, ideális bőrvédőnek tekinthető. Együnk sok halat, ezáltal extra omega-3 zsírsavhoz juttatjuk szervezetünket. Gyógyszertárakban vagy drogáriákban kapható halolaj étrendkiegészítő kapszula, ezek biztonsággal fogyaszthatók.

Arcjóga Nyakgyakorlat

Mosolyogjunk!Feszítsük meg erősen a nyakat, olyan erősen amennyire csak bírjuk. Utána lazítsunk. Ezt ismételjük 15x. Ezt a gyakorlatot hetente 5 alkalommal végezzük.

5. A rendszeres toka és nyakgyakorlatok is megakadályozzák a nyakon lévő ráncok kialakulását. Ezeket a gyakorlatokat, sokáig figyelmen kívül hagyta az anti-aging iparág, azonban újra és újra kimutatták, hogy az arcjóga gyakorlatok segítenek megemelni, és kisimítani a nyak területét.

Az elegendő vízfogyasztás, a belső hidratálás és a megfelelő táplálkozás javítja a bőr feszességét. Ügyeljünk a helyes testtartásra, a fejet magasan és egyenesen kell tartani, hogy megakadályozzuk a nyaki ráncok kialakulását.

6. Kerülni kell a magas párnán történő alvást, mert meggyűrődik a nyak és a dekoltázs bőre. Biztos mindenki tapasztalta már, hogy reggelre megszaporodnak a dekoltázs gyűrődései. A legjobb, ha az arc és a nyak egy szinten van. Egy kispárna maximálisan megfelel erre a célra.

 

3 Comments on “6 tipp a ránctalan nyakért

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .