Nem kaptam meg a feliratkozást megerősítő emailt.

Ha 10 percen belül nem kapod meg a levelemet, akkor csak két dolog lehetséges:

1.Elgépelted az email címedet (előfordul, pl. gmail.HU-t írtál gmail.COM helyett, vagy betűhibát ejtettél) –> próbálj meg újra feliratkozni, ha sikerül, akkor ez volt a gond – ha nem, akkor:

2. A levelezőrendszered spamszűrője kiszűri a levelemet –> kérlek add hozzá az admin-kukac-arcjoga-pont-hu címet a megbízható email címek listájához.

Ahhoz, hogy Citromailes felhasználóként is megkaphasd a leveleimet, az alábbi egyszerű dolgot kell beállítanod a levelezőrendszeredben:

1. Kattints a “Szabályok és szűrők” menüpontra (a citromailes képernyő bal oldalán). 2. Írd be az “Új email cím hozzáadásához” (a citromailes képernyő közepén lévő mezőbe), hogy arcjoga.hu (ékezet nélkül), majd válaszd az “engedélyezve” pontot és nyomd meg a “Mehet” gombot.

Ahhoz, hogy Indamailes felhasználóként is megkaphasd leveleimet, az alábbi egyszerű dolgot kell beállítanod a levelezőrendszeredben!

1. Kattints a “Beállítások” gombra (az indamailes képernyő jobb felső sarkában) 2. Kattints a “Spam” fülre (fent középen) 3. Kattints az “Új cím/zóna hozzáadására” (középen, a “Spam” fül alatt) 4. Írd be, hogy arcjoga.hu (ékezet nélkül, a “Spam” fül alatti mezőbe) 5. Ha a mező előtt a vastagbetűs felirat “Tiltva”, akkor nyomd meg a mező utáni “Szerkesztés” gombot, hogy átváltson “Engedélyezve” feliratra.

Ha ez sem javít a dolgon, javaslom, hogy a www.gmail.com-on hozz létre egy megbízható, gmailes postafiókot (meglátod, meg fogod szeretni sokféle kiegészítő szolgáltatása miatt is) – és azzal újra iratkozz fel. Ha ezt nem teszed meg, hiába regisztráltál.

Ha ezek után is gondod lenne a feliratkozással, írj nekem!

Nem tudom megnyitni a linket, nem kapom meg minden leveledet.

Nagyon erős a védelmi rendszered, a tűzfal nem engedi át a leveleimet. Ez legfőképpen abban az esetben fordul elő, ha  céges emaillel iratkoztál fel. Itt is javaslom a biztonságos gmail fiók megnyitását. Írj nekem és elküldöm pdf formátumban az anyagot.

Mi is az Arcjóga és miben más?

Léteznek különböző módszerek az arcizmok edzésére, – szerte a világon- , nem lehet azt kijelenteni, hogy az egyik jobb és eredményesebb, mint a másik, egyszerűen csak másra helyezik a hangsúlyt. Az, hogy kinek melyik válik be, csakis kizárólag az egyéntől függ. Az Arcjóga azok számára ajánlott, akiknek – az  életmódjukból adódóan – az izomfeszítő-lazító gyakorlatokon kívül fontos a stresszoldás, a nyugalom, az arc energiával való feltöltése, önmaguk kényeztetése.

Az Arcjóga alapja egy (amerikai nők százezrein letesztelt, a’80-as években már elismert és sikeresen alkalmazott) természetes módszer, amely segítségével visszanyerheted arcod fiatalságát és üdeségét. A program a leghatékonyabb technikát és a legújabb kutatások eredményeit felhasználva, – kombinálva az évezredes keleti technikával- , segít a természetes és biztonságos, otthon végezhető  arcfiatalításban. A fiatalos megjelenés megőrzése érdekében a testünknek is szüksége van a rendszeres testmozgásra, az arc izmainak is szüksége van az edzésre, így tudjuk megakadályozni azt, hogy elveszítsük az arc kontúrját. A bőr öregedése összetett folyamat, kollagénvesztés, dehidratáció, stressz, hormonváltozás, sejtaktivitás csökkenése, stb…  , ezek közül az izomvesztés egy tényező a számos közül.

Ebből következik, hogy az arcizom edzése nem elég, a kötőszövetet, kollagéntermelést is fokozni kell, energetizálni kell a sejteket, a megfelelő hatás eléréséhez.

A gyakorlatok, kiegészítve a speciális, és megfelelő sorrendben végzett masszázstechnikával, stresszoldó gyakorlatokkal, – mely kizárólag az Arcjóga védjegye-, a kollagéntermelést fokozza, a kötőszövetet stimulálja, az arc feszültségét csökkenti, ezáltal az arc kisimul. Tudjuk, hogy azok az lejárások a leghatékonyabbak, amelyek a bőr saját önmegújító, „önmagát fiatalító” mechanizmusát aktiválják.

Ha esetleg valahol máshol látsz ehhez hasonló gyakorlatokat, vagy módszereket, ne téveszd össze, az NEM az eredeti és jogi védelem alatt álló Arcjóga módszer, és így nem is képes az általad elvárt  hatékony és sikeres eredményekre.

Mikor kell elvégezni a gyakorlatokat, reggel ébredés után vagy este?

Tőled függ, a Te időbeosztásodtól. Lehetőleg mindennap azonos időben gyakorolj, ez segít a napi rutin kialakításában, és biztosítja, hogy mindig elvégezd a programot. Ez az időpont lehet reggel, lehet délután vagy este lefekvés előtt. A hangsúly a rendszerességen van.
Van, aki szeret korán kelni, annak a reggeli időpontot ajánlom. Mások rohannak dolgozni, a gyerekeket kell vinni az óvodába, iskolába, nekik az esti időpont a megfelelő. De el is oszthatod a gyakorlatokat a nap folyamán, mikor éppen van 1-2 perced, megcsinálsz egy gyakorlatot, később még egyet…A reggeli gyakorlás előnye, hogy még kisimult az arc, nem vagyunk feszültek, jobban lehet az arccal dolgozni, az esti gyakorlás pedig segítség a testnek, léleknek a napi stressz feldolgozásában.

Kiknek ajánlott az arcjóga?

Mindenkinek. Férfiaknak, nőknek , fiataloknak és idősebbeknek, korhatár nélkül.
Az arcjóga egy eszköz ami segít felvenni a harcot az öregedés ellen. Minél korábban elkezded a programot, annál kisebb a valószínűsége, hogy az öregedés mély nyomokat hagy az arcodon és az áhított célt is gyorsabban eléred.

Milyen hatással van a bőrömre az Arcjóga?

Az izompumpa (feszítés-lazítás) biztosítja a kapillárisokba a vér beáramlását, és a vénás erekbe a visszapumpálást. Ezáltal minden gyakorlat növeli a vérkeringést, így a bőr oxigén-és tápanyagfelvevő képessége nő. Korunk népbetegsége a stressz, ami kiül az arcunkra, ráncokat és gyulladást okozva, a stresszoldó gyakorlatok a feszült arcot simítják. A sejtaktivitás 40 felett csökken, a kollagén veszít rugalmasságából, a cél: energiával feltölteni a sejteket. Ez az Arcjóga speciális masszázstechnikájának köszönhetően – a bőr biokémiai tulajdonságainak kihasználásával- maximálisan megoldott.

Sajnos mostanában elég sok stressz ért, rajtam kívülálló okok miatt. Az arcjóga megfelelő eszköz arra, hogy ez ne látszódjon rajtam?

Sajnos a modern kor „betegsége” a stressz. A stressz azonnal meglátszik az arcunkon, az egyébként bársonyos barack arc is, stressz hatására eltorzul, pattanások, piros foltok jelenhetnek meg rajta. Azt mondják, hogy a szem a lélek tükre, szerintem az arc, a bőr is az. Még mielőtt tudnánk egy belső problémáról, betegségről, bőrünk előre jelzi azt, akár folt, elszíneződés, pattanás, vagy akár ránc formájában.

Ezért is hangsúlyozom az Arcjógában a stresszoldást, nagyon fontos, hogy akár munka előtt, akár a nap befejezéseként lazuljunk el, különben előbb-utóbb megbetegszünk. Persze osztom az észt, de sokszor én sem tudok lelazulni, de próbálkozom. Beteszek egy halk relax zenét, illóolajat cseppentek az aromalámpába és szinte már a levegővétel is könnyebben megy.
Feszült arcon nem is lehet dolgozni, hiszen befeszülnek az izmok, befeszül az állkapocs, nem tudunk hatékonyan feszíteni-lazítani. Az Arcjóga belülről is épít, önbizalmat ad, egy nagy titok birtokosa leszel, és hidd el, így könnyebben veszed majd a hétköznapi akadályokat is.

Nem leszek ráncos a gyakorlatoktól?

Miért tornázunk? Mert fittebb, feszesebb testet szeretnénk. Mindenki számára egyértelmű, hogy a test edzésével növekszik az izom, feszesebb lesz a test, még a ráncos, petyhüdt karunk is kifeszül, ha izmot pakolunk rá. Az arcon ugyanazok az izmok találhatók mint a testen, és hasonlóképpen működnek.
TÉNY: az izom még a leépülési időszakban is reagál az ingerre(összehúzódás- elernyedés). Vagyis, ha az arcon feszítek-lazítok, ingert közvetítek az izom felé, ennek hatására az
izmot alkotó izomrostok megvastagodnak, az izomtónus nő és kirúgja a felette lévő bőrt, ami simább lesz. Ha azt állítom, hogy ráncosít a gyakorlat, akkor megcáfolom az anatómia, az izomtan és a sportélettan törvényeit, tanait. Vagyis azt állítom, hogy a feszítés-lazítás hatására nem fejlődik az izom, a sporttal, tornával nem feszesebbek leszünk, hanem ráncosabbak.

A bőrt 40-50 éven keresztül mimikával gyűrjük, a kötőszövet gyengül, a bőr ráncolódik. Az Arcjóga feszítés-lazítás nem tart annyi ideig, hogy ráncolná a bőrt. Viszont az izmokat tónusba hozza, az anyagcserét fokozza, a masszázstechnika a bőrt simítja. Nem árt, viszont használ.

Ami valóban ráncosodást okoz, az a túlzott napozás, a bőr nedvességtartalmának csökkenése, a faggyú-és verejtékmirigyek csökkenése, kötőszövet gyengülése, hormonális változások. A ráncosodás alkat és bőrtípus függvénye is, a fentiekből következik, hogy a zsír-és vízhiányos bőrök hamarabb ráncosodnak.

Javaslom a gyakorlatok előtt hidratálókrémmel bekenni az arc bőrét, főként hidegben és fűtési idényben, hogy ne feszüljön. A túlsúllyal rendelkezők arca kitelt, viszont fogyás után hirtelen évtizedeket öregszenek. Ennek oka, hogy a bőr alatt petyhüdt volt az izomzat, laza a kötőszövet, a bőr ugyan ránctalannak tűnt, de csak azért, mert a zsírszövet kitöltötte az izom és a bőr közti teret. Az Arcjóga gyakorlatok izommal töltik ki a teret és fokozzák a kollagén termelést.

Hogyan tudom fokozni a gyakorlatok hatékonyságát?

Van egy ősrégi trükk (dr. Benz, 1987) tedd a kezed vagy ujjad a megdolgozandó izomra vagy a ráncocskába és képeld el ahogyan dolgoznak az izmok és erősödnek a kollagénrostocskák. Ezzel kettős hatást érsz el.
1.    A kéz ellenerőt fejt ki, plusz izommunkára készteti az arcizmokat.
2.    Koordinálás, vagyis adott a pontra irányítja a figyelmet, jobban tudsz összpontosítani a megdolgozott területre. Nem lehet teljesen elkülöníteni az izmokat, csak rásegíteni, hogy az éppen megdolgozandó izom jobban dolgozzon. Pl a nevetőizom eredési és tapadási helyén is mind-mind izmok vannak, trombitás, rágóizom, száj körkörös izma, egymás hegyén hátán csupa izom, ember legyen a talpán aki itt képes izolálni.
Végpontig meg kell dolgoztatni az izmokat, minél erősebben feszítesz, annál jobb az izommunka.
Fontos a feszítés után a nyújtás, lazítás is, mert az izommunka nagysága függ a megtett úttól, ami esetünkben az izom eredési és tapadási helye között lévő út.

Az Arcjóga technika MEGDUPLÁZZA a hatékonyságot. A speciális technika kiegészíti az izomtornát, a bőrt energetizálja, a kollagénrostokat stimulálja.

Ki ellenőrzi, hogy jól végzem-e a gyakorlatokat?

Milyen lehetőségek állnak előtted, ha sportolni szeretnél? (pl. Pilates, aerobic)
1.Privát edzőt fogadsz. 2. Elmész egy adott helyre, adott időpontban tartott tanfolyamra. 3. Veszel egy könyvet, esetleg DVD-t, és otthon gyakorolsz.
Természetesen a legjobb dolog, ha privát edzővel dolgozol, aki beállítja a mozdulatokat. De mi van, ha nincs időd, ha éppen nem jó a tanfolyami időpont, nincs a közeledben tanfolyam, vagy financiális problémáid vannak?
A fitnessedzők SOHA nem mondják azt, hogy otthon nem lehet gyakorolni. Pedig egy rossz mozdulat sérülést, húzódást is okozhat, míg az arcjógánál ilyen mellékhatás nincs.
Ha nincs ott az edző, valóban nem tud ellenőrizni, de ha pontosan követed az utasításokat, a leírásokat, helyesen el tudod végezni a gyakorlatokat. Rosszul nem is végezheted, hiszen ha dolgoztatod az izmokat, azok feszesednek, a bőr anyagcseréje fokozódik, az eredmény…csodás, fiatalos arc.

Véleményem szerint nem szabad elvenni a lehetőséget azoktól, akik nem tudnak részt venni egy tanfolyamon, mert a szép és fiatal bőrhöz, az önbizalomhoz MINDEN Nőnek joga van.

A küldött gyakorlatokat mindegy milyen sorban, sorrendben végzem?

Mivel az Arcjóga elmélet alapján feszült arcon nem lehet megfelelő eredményeket elérni, ezért a stresszoldó gyakorlatot ajánlom bevezetésként. A többi gyakorlatnál az a lényeg, hogy ne eddz azonos vagy egymáshoz közeli területre egymás után. Tehát, ha a homlok a következő, akkor utána válaszd a tokát, vagy a hattyúnyakat.

Az ingyenes online tanfolyam anyagát úgy állítottam össze, hogy az összes fontos, nagyobb izmot megmozgassa. (6 gyakorlat + testi-lelki inspirációk). Ugyanúgy, mint egy testedzés során, az arc esetében  is fontos a fokozatosság elve. Ezek a bevezető gyakorlatok, – melyek energiával töltik fel az arcot, frissítenek, tónusfokozók- ,  ELŐKÉSZÍTIK az izmokat a későbbi munkára, megismertetnek az arcjóga alapjaival.

Érdemes minden gyakorlatot végigcsinálni, vagy csak a problémás területét. Sorrend számít vagy teljesen mindegy, hogy milyen sorrendbe csinálom?

Az arc szépségének szempontjából az arc összes területét számításba kell vennünk.
Sokan azt hiszik, hogy elég csak a problémás területre koncentrálni és kizárólag ezeket a területet tornáztatni. Ha eldöntötted, hogy komolyan elkezded az arcépítést, akkor 9 területet kell edzeni, ez ad egy elegáns arcépítést, ezen kívül még rá lehet „gyúrni” a problémás területre, ez jelenthet akár több ismétlésszámot, akár 1-2 sorozattal többet. Ha valakinek beesett az arca, és csak az alsó orcára helyezi a hangsúlyt, akkor az alsó orca egy idő után gyönyörűen kitelik, és ekkor válik szembetűnővé, hogy milyen táskás a szem, mennyire „leszállt” a felső orca.

Lehet növelni a gyakorlatok számát, ha igen mennyire ?

Mivel eddig nem voltak megdolgoztatva célirányosan az arcizmok, a kezdésnél 8-10 ismétlésszámot adtam meg, ezt lehet növelni.
Ha arra gondolsz, hogy hány számolásig feszíthetsz, akkor pl. a hattyúnyaknál 20 számolásig feszítesz, utána lazítás és ezt ismételheted 3-5x. A gyakorlatokat heti 3-5 alkalommal, naponta 1x érdemes végezni. Ha pedig a kérdésed arra irányult, hogy hány gyakorlatot lehet végezni alkalmanként akkor a válaszom, hogy az arc egészét meg lehet dolgoztatni, ez minimum 9 gyakorlatot jelent. A kezdő gyakorlatok mindenkinél egyformák, amikor megerősödtek az izmok, akkor mindenki egyénre szabottan tud koncentrálni a problémás részekre

Milyen gyakran kell csinálni a gyakorlatokat, hogy hatása legyen?
A gyakorlások során azt tapasztaltuk, hogy a legjobb eredményt akkor értük el, ha mind a 9 területet megdolgoztató gyakorlatokat naponta egyszer, 3-5 alkalommal egy héten végeztük. Ez két-három hónap múlva ad egy tökéletes alapot, (valakinél hamarabb, valakinél később látható eredmény, az izom, a kötőszövet, a bőr struktúrájának függvényében) amire a későbbiekben bármilyen bónusz gyakorlattal rádolgozhatunk. (ha szükséges a problémás területeknél).

Tervezzük meg a heti edzést, annak figyelembevételével, hogy az arcot heti 2 nap pihentetni kell, ennek több oka van.
Először is, ha megtervezzük a heti edzéstervet, kevesebb a kísértés, hogy többet eddzünk, mint amennyi az arcunknak jót tesz. Valamint úgy tűnik, az arc és a nyak jobban fejlődik, ha van egy kis pihenőidő az edzések között. Az arcépítés elegánsabb, harmonikusabb, mikor a szövetnek van ideje regenerálódni.
Az Arcjóga gyakorlatok harmonikusan, egyenletesen építik fel az arcot.

32 éves korig gyakorlás csak 1-2-szer egy héten
32 és 42 éves kor között, heti 2-3 alkalommal, állapottól függően
42 éves kor felett, heti 3-5 alkalommal egy héten.

Már az első alkalommal érezhető és látható egyfajta változás, kipirul az arc, energiával telítődik, ezáltal nő a bőr anyagcseréje, gyorsabban ürülnek a méreganyagok, ami szebb bőrképet eredményez. De az igazi, látványos és tartós eredményhez még sokat kell dolgozni.

Szeretném azt mondani, hogy aki elkezdi 2 hét múlva 10 évvel fiatalabbnak fog kinézni. Ezt nem ígérhetem, mert ez nem igaz. Azt viszont megígérem, aki kitartóan és következetesen gyakorol, az megtapasztalja a „csodát”.
Az első hetekben érezni, ahogy bizseregnek és dolgoznak az arcizmok, sőt olyan arcizmokat fedezhetsz fel, amikről halvány fogalmad sem volt, hogy léteznek. 2 hét után az arc pihentebbnek tűnik, elkezdenek dicsérni az ismerősök, barátnők. 2 hónap múlva „felemelkedik” az arc, friss, kipihent, üde lesz, láthatóvá válnak a kontúrok.

A gyakorlatokat infraszaunában végezhetem-e?

Igen, kivéve magas vérnyomás esetén. Bár akkor az infraszauna sem ajánlott. Az infraszaunának számos élettani hatása van, és növeli az Arcjóga gyakorlatok hatását is. Felgyorsítja a véráramlást, elősegíti a méreganyagok ürülését, friss oxigénhez juttatva a sejteket, szöveteket. Tulajdonképpen az összes gyakorlat végezhető, a relaxációs gyakorlatot ülve csináld.
Infraszauna és Arcjóga gyakorlatok… csodás lesz a bőröd utána!

Fekve este fáradtan is tornáztatnám az izmokat. Mire kell figyelni, mi a különbség az ülőhöz képest?

Nagyon jó kérdés. 3 lehetséges módja van a gyakorlatok végzésének.
A gyakorlatokat lehet állva vagy ülve végezni. Némi módosítással bármelyik gyakorlat végezhető fekve is.

Ülő állapotban minden a helyén van, a bőr, az izmok. Addig, amíg megtanuljuk a gyakorlatokat, hogy hol kell feszíteni, hova kell koncentrálni, amíg megtanuljuk, hogy mennyire kell feszíteni, a legjobb az ülő helyzet.
Később, mikor mindez a tudás a birtokunkban van, fekve érdemes arcjógázni. Ennek több oka van. Fekve kisimulnak a vonások, szétlapul az izom, a gravitáció ellen dolgozunk, hiszen ki kell emelni a helyükről a lelapult izmokat. Sokkal nehezebb így a gyakorlat kivitelezése, és a hatása 2-szer, 3-szor erősebb. Magas vérnyomás, gyakori fejfájás esetén is a fekvő pózt ajánlom.

Nagyon kell figyelni a helyes fejtartásra. Párna nélkül, vagy nagyon lapos párnán érdemes feküdni, egyenesen tartani a fejet. Nem szabad hátrafeszíteni a nyakat, vigyázni kell a nyaki lordózisra, és arra is ügyelni kell, hogy ne képezzünk tokát.

Az arcjóga gyakorlatok végzése 60 éves korban is hozhat eredményt?

Az a csodálatos az Arcjógában, hogy nincs korhoz kötve. Bármikor el lehet kezdeni és eredményeket elérni. A legidősebb arcjógázó társunk 75 éves és irtóra élvezi. Számos visszajelzés érkezett 60 feletti arcjógázóktól, hogy töltődik az arcuk, imádják a gyakorlást, a környezetük is észrevette a pozitív változást.

Minél később kezdi valaki a gyakorlást, annál több munkát kell belefektetni, hiszen ekkor már nem csak az a feladat, hogy újra életre keltsük az izmokat, hanem a „hibákat” is korrigálni kell, és a gyakorlás során figyelembe kell venni, hogy az érfalak már nem olyan rugalmasak és erősek.

Tudom, hogy az arc izmait is erősíteni, edzeni kell, de jó lenne tudni, hogy ezek a gyakorlatok szintén zsírégetőek-e?

Mi is a tömegnövelés és a szálkásítás a sportban?
Tömegnövelés: Nagy súllyal kevés ismétlésszámban dolgozunk. Azoknak, akik nagy izmokat szeretnének,   akik feszesebb, testre vágynak, illetve, akik szeretnék a sportból adódó asszimetriát kiegyenlíteni.
Szálkásítás:A felépített izomtömeg szálkásítása során a sportolók a testzsírszázalékot csökkentik, sok fehérje és kevés szénhidrát alapú étkezéssel. Kis súllyal sok ismétlésszám dolgoznak. Az arcizmok fejlesztésénél a szó klasszikus értelmében nem beszélhetünk tömegnövelésről, vagy szálkásításról. Itt nincs olyan mértékű tömegnövelés, mint a bodysoknál, ha ráállok a mérlegre, a mérleg nyelve nem fog többet mutatni, csak azért mert arcra „gyúrtam”.
Beszélhetünk viszont izomtónusfokozásról, izomrost megvastagodásról, mivel az Arcjóga gyakorlatok olyan gyakorlatok, melyek tónusba hozzák az izmot, vérbőségfokozók, ezáltal gyorsítják a toxinok eltávozását, elősegítik az oxigéncserét.

Jó hír, hogy megfelelő étrenddel a „zsíros” arc is fogyni fog, de nem a gyakorlatok hatására, hanem a megfelelő szénhidrátszegény táplálkozás miatt. Viszont, ha a gyakorlatokkal az izmokat újra tónusba hoztuk, nem kell attól tartanunk, hogy fogyás hatására (általában az arcunkon látszik a legjobban) lógóvá, petyhüdtté válik az előzőleg zsírszövettel kibélelt arcunk.

Szeretném megkérdezni:
Ha elmúltam 60, és rendszeresen arcjógázom, mit várhatok a kollagén termelődésemtől?

A kollagén az a természetes fehérje, mely támogatja a test elsődleges szöveteinek struktúráját, a bőr kötőszövetét. A kollagén biztosítja a szervek és a szövetek elasztikusságát. Ez az a tulajdonság, amely a bőrt rugalmassá és erőssé teszi.
A kollagén termelődés lelassul, a lassulási folyamat 20 éves kor után kezdődik, majd a termelés a 30-40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50.-60. évre. A kollagén hiány vagy a kollagén pusztulása a fő oka az öregedési folyamatoknak.
Az Arcjóga gyakorlatoknál felhasználtam a bőr biokémiai tulajdonságát. A bőrt alkotó keratin, elasztin és kollagén kristályszerkezetű anyagok, ezért nyomás, húzás, csavarás, gyúrás hatására elektromos töltések keletkeznek bennük, illetve fordítva is igaz, azaz elektromos feszültség hatására alakjuk megváltozik, fejlődnek, aktivizálódnak. Ilyen tulajdonsággal a bőrön kívül az inak, izmok, csontok, fogak, haj, szőr, belső szerveink is rendelkeznek. A bőr elektromos tulajdonságából következik, hogy a mozgatás, masszírozás jótékony hatással van a bőrre.
Ha valamilyen energiát (hő, fény, mágnesesség) közlünk a bőrrel, az a benne lévő félvezető anyagok segítségével a különböző hosszúságú elektromágneses sugárzásokat képes átalakítani bioelektromossággá, bioárammá és ezt a szervezet, a bőr hasznára fordítani.
A bőr e két tulajdonsága megmagyarázza, hogy miért tudunk olyan szép eredményeket elérni az Arcjóga gyakorlataival és a masszázzsal, hőenergia közvetítésével.
Hőenergiát közvetítünk a bőr felé akkor is, amikor Arcjógamasszázst végzünk. A bőr biokémiai tulajdonságai a bizonyítékai annak, hogy miért is olyan hatásos az arc megfelelő pontjain végzett Arcjógamasszázs és a gyakorlatok.
Akár az Arcjógamasszázst felhasználva, akár az Arcjóga gyakorlatok után egy kozmetikai masszázs, mindenképpen erősítik egymás hatását és a bőrstruktúrát.
Természetesen itt is meg kell említeni az általam unalomig ismételt napi bőrápolási rutint, a táplálkozást, fényvédelmet, mert ha egy láncszem hiányzik, akkor nem lesz teljes a fiatalító, szépségápolásunk.

Van olyan gyakorlat, amellyel buszra várakozás közben, járművön, orvosi rendelőben stb. ahol várakozni kell lehet az arcot edzeni? Az a lényeg, hogy ezeket az időket esetleg a saját haladásomra fordítsam, és ne a dühöngésre, hogy megint elvesznek az életemből értelmes perceket semmiért.

Nagyon jó ötlet, ebből sokan profitálhatnak. Éppen a minap írta egy kedves arcjógázó társunk, hogy az autóban a piros lámpánál szokott gyakorolni, körbesandít, mielőtt felfújja az orcáit.
Én a klasszikus arcjógapózt, a tokás nyelvöltést még nem mertem nyilvános helyen csinálni, de szerintem bármelyik gyakorlatot lehet bárhol végezni. Rengeteg idő elmegy az életünkből értelmetlenül, és a nap végén rájövünk, hogy ma sem volt időnk magunkra. Teljesen igazad van, használjunk ki minden percet a szépülésre!

Az ingyenes online tanfolyamot hol találhatom meg, hogyan működik?
A honlapon lévő Ingyen Anyagok menüpontban részletes info található arról, hogy mit kapsz és mire iratkozol fel:
Az „Arcjóga Fiatalító” e-mail tanfolyam 10 leckét tartalmaz gyakorlatokkal és fiatalító tippekkel. (Homlok, szem, toka, nyak, alsó orca, stresszoldó gyakorlat) Megismertet az Arcjóga Program alapjaival, ízelítőt kapsz az arcjóga gyakorlataiból. Megtudhatod, hogyan formálhatod Te magad a saját arcod. Egyszerre minden hasznos információt, új gyakorlatot nem lehet befogadni. Ha mindent egyben Rád zúdítanék, nem maradna idő megtanulni az összes gyakorlatot, úgy ahogy szükséges. Ezért 4-5 naponta kapod az arcjóga gyakorlatokat, ez alatt tökéletesen elsajátítod és jöhet a következő.

A homloktornánál
– a tenyér alatt normális, ha érzem, hogy mozog a homlokom vagy nem szorítottam eléggé?

Teljesen normális, hogy mozog a homlok, képtelenség úgy csinálni, hogy ne mozogjon. Jól feszítsd ki a homlokod és úgy tedd rá a tenyered. Abban a pillanatban, ahogy megmozdul az izom, vele együtt elmozdul a bőr is, mivel az izom és a bőr közvetlen összeköttetésben vannak egymással, ezért is tudunk mimikázni. Ahogy mozgatjuk az izmokat, az arckifejezés azonnal kiül az arcunkra.

a torna után normális, ha megfájdul a szemem és a fejem?

Magas vérnyomásnál, frontnál, csigolya meszesedésnél, stresszes állapotban előfordulhat fejfájás, ne csináld olyan erősen a gyakorlatot, és inkább fekve végezd. Ha érzed, hogy kicsit „tompa” a fejed és közeleg egy fejfájás, inkább halaszd el a gyakorlást.

– ez a torna segít a mély mimikai ráncokon is vagy tanácsolsz még valamit?

A optimális eredmény eléréséhez az arc mind a 9 területét edzeni kell, folyamatosan növelve az ismétlésszámot és a gyakorlatok intenzitását. Harmonikus és elegáns arcépítést lehet elérni, az Arcjóga stresszoldó, izomtónusfokozó gyakorlataival és speciális masszázsmozdulataival. Természetesen e mellett nagyon fontos a napi bőrápolási rutin, a bőrnek megfelelő krémek használata, mozgás, megfelelő táplálkozás és fényvédelem. Amit még tanácsolok, az egy adag kitartás és rendszeres gyakorlás.


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .