Szemápolás érett korban

Eleven, friss tekintet… érett korban sem elképzelhetetlen.

Contour des Yeux szemtorna
Contour des Yeux szemtorna

 

A szemüveg viselése, a finom pókhálószerű vonalak, a ráncok, gyakoribbak  idősebb korban. De  a gyengülő látás és a szem körüli ráncok nem elengedhetetlen kellékei az érett kornak.

Az alábbi lépésekkel védheted és javíthatod a szemet és a szem körüli területet

1. Az UV -sugarak a bőrre is ártalmasak, de a szemet is károsíthatják. A tűző napsütésben viselj napszemüveget!

2. Mindennapi étrendedbe illessz legalább két adag antioxidánsban bővelkedő ételt, mint pl.: a spenót, répa, tök. Az étkezések között párszem goji bogyót érdemes elrágcsálni.

3. A napi vitamin-adagot érdemes kiegészíteni a lutein nevű növényi karotinoiddal, ami javítja a szemet. Az agyműködés serkentéséről ismert ginkgo biloba, a látást is javítja.

4. Amikor úgy érzed, hogy elfáradt a szemed, sokáig nézted a monitort, feküdj hanyatt, tegyél két uborkaszeletet  szemhéjra, ez nyugtatja és hidratálja a szemet.

5. A szem körüli izmocskák ún. „instabil izmok”, így nem csoda, hogy a szem megmutatja a korunkat. A szem körüli izmok edzésével, speciális szemmasszázzsal újra friss és élénk lesz a tekintetünk.

Kapcsolódó cikkek

Contour des Yeux szemtorna tanfolyam

Contour des Yeux szemtorna oktató hanganyag

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .