Egészséges bőrszín télen is

Télen sokan szenvednek a fáradt, fakó bőrszíntől és a lelassult emésztéstől. Bőrre, emésztésre, téli depresszióra a legjobbak a citrusfélék!

orange

A citrusfélék az egészséges bőr csoda élelmiszerei.  Számos kutatás és tanulmány megerősítette a narancs gógyító tulajdonságait. Ezt a gyógyító tulajdonságot, a benne lévő az antioxidánsként működő fitotápanyagoknak köszönhetjük. Ezek közé tartozik a flavanon,  antocianin, polifenol és C-vitamin.

A flavonok egyik fajtája a heszperidin, ami gyulladáscsökkentő, vérnyomás-és koleszterincsökkentő. A kínai orvoslásban a mandarinhéjat az emésztés és a keringés javítására használták. A Journal of Agricultural and Food Chemistry című folyóiratban a közölt tanulmány szerint a flavonok hatékonyabban képesek csökkenteni a koleszterinszintet, mint némelyik gyógyszer – mellékhatások nélkül.

orange-juice

Tippek:

Érdemes a téli hónapokban szépségünk és egészségünk érdekében naponta 1-2 alkalommal az étrendünkbe beiktatni a citrusféléket. Reggel 100%-os frissen facsart narancslével kezdjük a  napot, folytatásként jöhet tízóraira a mandarin!

Illóolajként belélegezve a citrusfélék azonnal kisöprik az elméből a sötét gondolatokat és jókedvre derítenek. (narancs, citrom, mandarin, vérnarancs, grapefruit)

1 kávéskanál mézbe cseppentsünk 1 csepp mandarin és/vagy 1 csepp citrom illóolajat. Tehetjük a teába de önmagában is lecsorgathatjuk a torkunkon.

illóolaj citrom

 Kapcsolódó cikkek:

Megújulás az antioxidánsokkal

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .