Ha tavasz, akkor megújulás

A tavaszi megújulás nem csak a természetre vonatkozik, hanem ilyenkor mi nők is szeretünk megújulni és szó szerint szeretnénk kibújni a téli, fakó bőrünkből.

A múltkori bejegyzésben a dörzsi masszázsról írtam. Nemcsak, hogy az elhalt hámsejtektől szabadít meg, de beizzítja a vérkeringést, a nyirokkeringést, és segíti a hatóanyagok felszívódását.

A vérkeringést fokozó masszázs után nagyon nem mindegy, hogy mit kenünk a bőrünkre. Ha már tavaszi méregtelenítés, akkor legyen a szezámolaj, ami az egyik legerősebb méregtelenítő, tisztító növényi olaj.

Sack of sesame seeds and glass bottle of oil on mat

HOGYAN HASZNÁLJUK?

Olajozás belsőleg

Reggel, felkelés után egy evőkanál szezámolajat fél citrom levével hörpöljünk be, így a bőrsejteket belülről is ellátjuk kellő kenőanyaggal.

Olajozás külsőleg

Melegítsük fel a szezámolajat és a dörzsi masszázs után, centiről centire jó alaposan olajozzuk be a bőrünket, mindenhol. MINDENHOL.

Méregtelenítő mix:

A méregtelenítés fokozására elkészíthetjük az alábbi illóolajos keveréket:

2 ml szezámolaj

2 csepp levendula

2 csepp rozmaring

2 csepp cédrus illóolajat.

Na és persze ne feledkezzünk el az arcjóga arctorna gyakorlatokról sem. Felgyorsítja a tavaszi méregtelenítési folyamatokat és ezáltal simább bőrt eredményez.

Neked milyen bevált recepted van?

Kapcsolódó cikkek:

Arcjóga tavaszi tanfolyamok

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .