Téli öregedés ?!

Az arcbőrünk a tél nyomainak hatására – szerencsére csak átmenetileg – csaknem 5 évvel idősebbnek tűnhet.

winter-skin

Ezt a megállapítást a New Yorki AMA Laboratories tanulmányai mutatták ki. A tanulmány során az amerikai tudósok ötezer 27 és 60 év közötti nő bőrét és szemkörnyékét vették górcső alá és fényképezték le minden évszakban. A megállapítás a következő volt: a szemek alatt lévő sötét karikák, valamint a sápadt és száraz bőr a téli időszakban, már néhány hét alatt olyan hatást válthatnak ki, hogy optikailag évekkel idősebbnek látszunk.

A téli öregedés tömegjelenség: télen a nők 82%-a szenved a sötét karikáktól, a bőr állagának romlásától, a rossz vérellátástól, bőrszárazságtól, míg nyáron csak 38%-uk tapasztalta ezt.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy amint közeledik a tavasz, véget érnek a hosszú, hideg és ködös téli hónapok, a nők gyorsan visszanyerték fiatalos kinézetünket. Érdemes egy kicsit többet foglalkozni az arcunkkal télen, plusz arcjóga, arctorna gyakorlatokat beiktatni a napi ápolás mellé, hogy a tavaszt valóban karikáktól mentesen, feszes arccal tudjuk köszönteni. 

 Forrás: Beauty

Kapcsolódó bejegyzések:

Arcjóga arctorna tanfolyam

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .