Tavaszi megújulás 1.

Tavaszi megújulás kívül és belül

Hogyan kezdj hozzá?

dörzsis masszázs kesztyűvelA tavaszi nagyböjt ideje a természet éledezésével esik egybe. Nálunk nőknél ez az igazi, klasszikus „fiatalodni akarok, de gyorsan” ideje. Keressük a módját, hogy testben és lélekben felkészüljünk az előttünk álló tavaszi megújulásra

HOGYAN készülj fel a TAVASZI megújulásra?

Mindig lépésenként haladj!

A drasztikus változás semmiben sem követendő, haladjunk lépésről lépésre.
Az elkövetkezendő napokban ehhez adok otthon is megvalósítható tippeket!

A vendégeim télen és így tavasz kezdetekor arra panaszkodnak, hogy nagyon száraz lett a bőrük. Nem csak az arcukon, hanem az egész testükön; a lábon, karokon szemmel látható a fehér, púderszerű hámlás, ami kellemetlen és még viszket is.

35 éves korunkig, bőrünk 28 naponta megújítja önmagát. De mi van később?

40-45 éves korunkra a sejtmegújító folyamatok lassulnak, akár 40-45 napba is beletelhet, mire bőrünk „levedli” az elhasználódott bőrsejteket. Hogy felgyorsítsuk a folyamatot, érdemes az alábbi egyszerű ámde nagyszerű praktikát bevetni, a tavaszi megújulás idején mindennap.

Bőrmegújító dörzsimasszázs

exfoliation

Nincs más dolgod, mint reggel felkelés után jó alaposan átdörzsölni a tested, tetőtől talpig. Ehhez a drogáriákban kapható dörzsikesztyű maximálisan megfelel. Fontos, hogy dörzsölés előtt ne kend be magad semmivel!

Hogyan csináld

Körkörös és erőteljes mozdulatokkal dörzsöld át a bőröd. Indulj el a nyak és a nyak háti szakasza, vállak vonalánál, majd következzen a dekoltázs (itt egy kicsit óvatosabban) aztán haladj tovább a vállakra, karokra. A kézfejed is megviselte a téli időjárás, dörzsöld jól át, végre fellélegezhet a bőröd.

Következő állomások:  pocak, derék. Aztán jöhet a popsi, na és a combok, elöl, hátul, oldalt, csípő, vádli, lábfej, még a lábujjaid és a sarkad is dörzsöld át. Akkor csináltad jól, ha szépen kipirosodott a bőröd.

Hatása

Nemcsak eltávolítja az elhalt, száraz, pikkelyszerű hámsejteket, hanem felpezsdíti a vérkeringést, nyirokkeringést, beindítja az alvó, lista sejtek működését és a télen felhalmozódott méreganyagok kiürülését.
Dörzsölés után pedig jön az extra táplálás, mert a ledörzsölés után a bőr 75%-al jobban felveszi a hatóanyagokat.
Ezt bizony vétek lenne nem kihasználni.

Mit kenj és hogyan? Ezt legközelebb…

Neked milyen praktikáid vannak?

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .