10 jó tanács állkapocs feszülés esetén

Ha sokszor befeszül az állkapcsod, kattog, érzékeny, sokszor van migréned, fáj a vállad, nyakad, netán csikorgatod a fogad, akkor érdemes több figyelmet szentelni a tested jelzéseire.

Önkezelés állkapocs diszfunkció esetén

Az otthoni terápia hatékony kezelést jelent a fájó és túlfeszült rágóizmok esetében. Az otthoni gyakorlatok fő eljárásai,

– a masszírozás,

– rágóizmok nyújtása és az

– állkapocsgyakorlatok.

Nagyon fontos, hogy a megfelelő gyakorlatokat helyesen végezzük.

10 tanács feszült állkapocs és rágóizmok esetén:

1.    Igyekezzünk megtalálni az állkapocs számára a legnagyobb nyugalmat, legellazultabb helyzetet biztosító pozíciót. A helyes pozitúra a lehető legkevésbé feszíti a rágóizmokat és kényelmes.

2.    Fejünket tartsuk egyenesen, ügyeljünk a helyes testtartásra.

3.    Figyeljük és kontrolláljuk az arcizmok mozgását. Kerüljük az olyan rossz szokásokat, mint a fogsor összeszorítása, fogcsikorgatás, állkapocs megfeszítése.

4.    Tanuljuk meg az állkapocs lazítását, a két fogsort távolítsuk egymástól. Az ajkak kissé szétnyílnak. Ha a két fogsor nem éritnkezik egymással a rágóizmok feszülése csökken.

5.    Az orrunkon keresztül vegyük a levegőt! Mélyen lélegezzünk!

6.    Ne rágógumizzunk!

7.    Evés, rágás közben terheljük egyformán mindkét oldalon a rágóizmokat!

8.    Ne támasszuk meg az öklünkkel az állunkat!

9.    Ne aludjunk hason fekve, mert ez a pozíció túlságosan megfeszíti a nyakat és az állakpcsot! Használjunk anatómiai párnát, mely megtámasztja a vállunkat, nyakunkat.

10.    Ne érje hideg huzat az arcunkat, és a halánték területét!

Amennyiben az állkapocs kattog, kiakad, a rágás nehezített, a diszfunkciók huzamosabb ideig fennállnak, feltétlen mutassuk meg kezelőorvosunknak!

További információkat és gyakorlatokat az Arcjóga Arctorna Intenzív tréningen találsz.

Kapcsolódó VIDEO:

RTL KLUB – Arcjógával az állkapocskattogás ellen

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .