Tréningezd a torkodat!

Horkolsz?

Tréningezd a torkodat!

Hát… bizony  elég kellemetlen lehet a horkolás, de hidd el, ettől nem dől össze a világ.

torok-,és nyelvtréning
torok-,és nyelvtréning

Nem fog otthagyni a párod, mert párat horkantottál éjszaka.
Ha viszont már kezd kibírhatatlanná válni a helyzet és már zavar az alvásban, a pihenésben, akkor feltétlen fordulj orvoshoz!

Miért érdemes erősíteni a torok és a garat környékét?

Ezek az izmok alvás közben ellazulnak, ugyanúgy mint a többi izom. Ha gyenge, kevéssé feszes az izom, akkor erőteljesebben rezonál a légzés keltette mozgásra.

Fogj a kezedbe egy gumiszalagot és tartsd jó feszesen. Irányítsd rá a ventillátort, meglátod, hogy szinte alig mozdul el. Most engedj a gumiszalag feszességéből, a ventillátor szele igencsak megmozgatja a szalagot. Pontosan így van az izmainkkal is, a feszes, erős tónusú izom kevésbé képes beleremegni, mint a gyenge.

A kor előrehaladtával egyre többen panaszkodnak a horkolásra, a szövetek lazasága miatt.

Érdemes erősíteni a torok és garat izmait, hogy búcsút mondhassunk a horkolásnak!

Gyakorlatok:

1. Csukott szájjal végezz erőteljes rágómozdulatokat, mintha rágóznál. A fogaid ne koccanjanak egymáshoz. Legalább 30 alapos rágómozdulatot végezz, csak így hatásos.

2. Nyújtsd ki a nyelved lefelé, amennyire csak bírod. Próbáld meg az állcsúcsod megérinteni, majd húzd vissza a szádba. Ismételd 8-szor.

Neked milyen praktikáid vannak a horkolásra? Oszd meg velünk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .