Epres Szépségtippek- 6 ajándék tipp

Nincs még egy ilyen közkedvelt tavaszi gyümölcs mint az eper. A tél végével alig várjuk, hogy beleharaphassunk a lédús, zamatos, friss eperszemekbe.

Te is szereted az epret?

Felhasználása is sokoldalú, felhasználhatjuk díszítésként, gyümölcssalátában, készíthetünk belőle befőttet, lekvárt, dzsemet, szörpöt, fittness reggelit és nem utolsósorban a natúr kozmetika hívei, csodás arcszépítő kencéket.

Te mire használod a zamatos eperszemeket?


Az eper gyümölcse nem csupán finom, hanem szinte minden része hasznos gyógyhatású. Napi 15 dkg eper bőséggel fedezi az ember napi C-vitamin szükségletét. Gyógyító hatása hasonló a többi bogyós gyümölcséhez.

Vértisztító hatása segít azon betegségeknek a gyógyításában, amelyek a kapilláris vérerekkel kapcsolatosak. Ilyen a bőr alatti vérzékenység, bőrzúzódás vagy seb.

Kitűnő fogyókúrázóknak, nem csak azért mert a folytonos étvágyat kielégíti, de rengeteg ásványi anyag tartalma következtében első osztályú vértisztító. Jó gyógyszer a cukorbajra, magas vérnyomásra, szélrekedésre, vesékre.

Gyümölcsét lehetőleg kora délelőtt szedjük, amikor a harmat már felszáradt, és a gyümölcsök nem nedvesek. Csak érett gyümölcsöt érdemes leszedni, mert az epernek nincs utóérése.

Szépségápolás eperrel

A-vitamintartalma jelentős, tonizáló, összehúzó hatású, illóolaj-tartalma miatt az érzékeny bőröknél ne alkalmazd, mert allergiát válthat ki.

1.Epres szépségpakolás normál, száraz bőrre
A gondosan megtisztított, megmosott epret törd össze, levét szűrd le, majd tejporral vagy tejszínnel és kaolinnal keverd péppé. Kend a megtisztított arcra és nyakra, 20 percig hagyd hatni, majd langyos vízzel öblítsd le.

2.Epres szépségpakolás kevert bőrre
A tisztított megmosott, összetört, leszűrt eper levét talkummal (gyógyszertárban kapható) keverd péppé, majd kend az arcra és a nyakra. 20 perc elteltével mosd le.

3.Epres arcradír
2 szem epret darabolj össze, majd pépesítsd. Keverj hozzá darált zabpelyhet és radírozd át alaposan az arcod.

4.Fogfehérítés eperrel light
Vágj félbe egy eperszemet és dörzsöld be vele a fogaid.

5.Fogfehérítés eperrel hard
Pépesíts egy egy szem epret és keverd össze 1  mokkáskanál szódabikarbónával, aztán moss fogat a keverékkel. Hagyd rajta további 2 percre az epres krémet a fogaidon, majd  mosd le vízzel, ezután pedig moss fogat a megszokott fogkrémeddel. Gyakori használata nem ajánlott!

6.Epres testradír
Az elhalt hámsejteket eltávolítja a bőrről. 10 szem epret keverj össze 2 evőkanál olívaolajjal, és adj hozzá egy evőkanálnyi tengeri sót. A zuhany alatt alaposan masszírozd be a bőrödbe, majd öblítsd le. Puha, bársonyos, illatos lesz tőle a bőröd

Te melyiket próbálod ki? Meséld el a tapasztalataidat a blogon!


 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .