Milyen eredmény várható az arcjóga arctornától 30-40-50+ évesen?

Kozmetikus kolléganőimmel egyetértünk abban, hogy a legjobb megoldás a prevenció.

Na, de tegyük a szívünkre a kezünket, ugyan ki gondol megelőzésre a 20-as éveiben, amikor még nyoma sincs a ráncoknak, a szervezet az egész éjszakán át tartó bulizást 1 nap alatt kipiheni.

A 20-as éveikben
lévő lányok a sejtek energiaraktárai telítettek, az építő folyamatok vannak túlsúlyban, friss feszes a bőr, az izmok optimális tónusba vannak, igazából ekkor még nincs szükség arctornára. Prevencióval, az életmóddal, megfelelő bőrápolással meglapozhatjuk azt, hogy 20 év múlva ne kelljen a szikéhez folyamodni.

A 30-as éveiben
lévő nők, aktív, stresszes életmódot folytatnak, gyereket nevelnek, dolgoznak, sokszor kialvatlanok. Ez az oka a szem alatti táska, szarkaláb, karika megjelenésének.

Azok, akik a harmincas éveikben kezdik el az arctornát, rendszeres edzéssel konzerválhatják fiatalos arcvonásaikat, feszes bőrüket az elkövetkező 10 évre. Megakadályozzák az orca lecsúszását, a szem körüli ráncocskákat halványíthatják, az álla alatti rész feszes marad.

Az arctorna és a hidratálás mellett, amire a leginkább szüksége van ennek a korosztálynak, az egy kiadás alvás, aminek jótékony hatását semmi nem pótolhatja.

A 40-es évek
VÍZVÁLASZTÓ és ez nemcsak pszichés változás, valójában a lebontó folyamatok kerülnek túlsúlyba, ami szemmel látható nyomot hagy az arcon.
Mélyülnek a ráncok, szemmel láthatóak, szarkaláb, homlokránc, nyaki (alvóráncok) alakulnak ki. Nem csoda, hiszen már csak a sejtek 30%-a aktív!!!!

Akik 40 évesen kezdik el az arctornát, azoknak a bőrük élettel teli, friss, rugalmas lesz. Az orr-ajak barázda feltöltődik, a szem alatti karikák elhalványulnak, a toka visszanyeri feszességét.

40 felett már többféle praktikát kell kell bevetnünk, annak érdekében, hogy az arcunk és a bőrünk fitt maradjon; fokozottan be kell tartani a táplálkozásra, mozgásra vonatkozó szabályokat és bizony fel kell keresnünk a kozmetikust, egyénre szabott kezelés összeállítására, mely az arctornával együtt csodálatos eredményt produkál.

50 év felett
a hormonális változások miatt kialakulnak az ún. bajuszráncok, a szájzug és az alsó orca lefelé indul, ennek elsődleges oka az arc zsírvesztése. A kollagéntermelés radikális csökkenése miatt az arcbőr állaga megváltozik. A rendszeres arctorna a szájzugot emeli, az arc kontúrját visszaadja, a szemöldök közti függőleges barázda és a bajuszráncok halványulnak, a toka feszesebb lesz, az arc vitalitása nő.

Egy vendégem találóan fogalmazott: „már érzem, hogy van arcom.”

Most már valóban elkerülhetetlen a célzott, egyénre szabott kozmetikai kezelések bevetése, hidratálás, táplálás, kollagéntermelés fokozása – a bőr szárazabb, vízhiányosabb – az antioxidánsok felsorakoztatása, és ezek külső és belső alkalmazása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Arcjóga Arctorna Tanfolyam
Mi az Arcjóga Arctorna?
Milyen egy Arcjóga Arctorna óra?

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .