Milyen eredmény várható az arcjóga arctornától 30-40-50+ évesen?

Kozmetikus kolléganőimmel egyetértünk abban, hogy a legjobb megoldás a prevenció.

Na, de tegyük a szívünkre a kezünket, ugyan ki gondol megelőzésre a 20-as éveiben, amikor még nyoma sincs a ráncoknak, a szervezet az egész éjszakán át tartó bulizást 1 nap alatt kipiheni.

A 20-as éveikben
lévő lányok a sejtek energiaraktárai telítettek, az építő folyamatok vannak túlsúlyban, friss feszes a bőr, az izmok optimális tónusba vannak, igazából ekkor még nincs szükség arctornára. Prevencióval, az életmóddal, megfelelő bőrápolással meglapozhatjuk azt, hogy 20 év múlva ne kelljen a szikéhez folyamodni.

A 30-as éveiben
lévő nők, aktív, stresszes életmódot folytatnak, gyereket nevelnek, dolgoznak, sokszor kialvatlanok. Ez az oka a szem alatti táska, szarkaláb, karika megjelenésének.

Azok, akik a harmincas éveikben kezdik el az arctornát, rendszeres edzéssel konzerválhatják fiatalos arcvonásaikat, feszes bőrüket az elkövetkező 10 évre. Megakadályozzák az orca lecsúszását, a szem körüli ráncocskákat halványíthatják, az álla alatti rész feszes marad.

Az arctorna és a hidratálás mellett, amire a leginkább szüksége van ennek a korosztálynak, az egy kiadás alvás, aminek jótékony hatását semmi nem pótolhatja.

A 40-es évek
VÍZVÁLASZTÓ és ez nemcsak pszichés változás, valójában a lebontó folyamatok kerülnek túlsúlyba, ami szemmel látható nyomot hagy az arcon.
Mélyülnek a ráncok, szemmel láthatóak, szarkaláb, homlokránc, nyaki (alvóráncok) alakulnak ki. Nem csoda, hiszen már csak a sejtek 30%-a aktív!!!!

Akik 40 évesen kezdik el az arctornát, azoknak a bőrük élettel teli, friss, rugalmas lesz. Az orr-ajak barázda feltöltődik, a szem alatti karikák elhalványulnak, a toka visszanyeri feszességét.

40 felett már többféle praktikát kell kell bevetnünk, annak érdekében, hogy az arcunk és a bőrünk fitt maradjon; fokozottan be kell tartani a táplálkozásra, mozgásra vonatkozó szabályokat és bizony fel kell keresnünk a kozmetikust, egyénre szabott kezelés összeállítására, mely az arctornával együtt csodálatos eredményt produkál.

50 év felett
a hormonális változások miatt kialakulnak az ún. bajuszráncok, a szájzug és az alsó orca lefelé indul, ennek elsődleges oka az arc zsírvesztése. A kollagéntermelés radikális csökkenése miatt az arcbőr állaga megváltozik. A rendszeres arctorna a szájzugot emeli, az arc kontúrját visszaadja, a szemöldök közti függőleges barázda és a bajuszráncok halványulnak, a toka feszesebb lesz, az arc vitalitása nő.

Egy vendégem találóan fogalmazott: „már érzem, hogy van arcom.”

Most már valóban elkerülhetetlen a célzott, egyénre szabott kozmetikai kezelések bevetése, hidratálás, táplálás, kollagéntermelés fokozása – a bőr szárazabb, vízhiányosabb – az antioxidánsok felsorakoztatása, és ezek külső és belső alkalmazása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Arcjóga Arctorna Tanfolyam
Mi az Arcjóga Arctorna?
Milyen egy Arcjóga Arctorna óra?

Kategória: Gyakori kérdések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .