Szoláriummal a rák ellen?

A D-vitamin rendkívül fontos szerepet játszik a sejtek egészségének megőrzésében.

Svéd tudósok tanulmányai azt igazolták, hogy a szoláriumozás igenis pozitívan hat a női szervezet működésére.

Kimutatták, hogy azok a nők akik gyakran járnak szoláriumba, csökkent a méhnyakrák kockázata, mintegy 40%-al, azokkal szemben, akik nem is napoznak  és nem is járnak szoláriumba.

Mire alapozták ezt a feltevést?

Ismert tény, hogy a napozással, szoláriumozással járó magasabb UV-B sugárzás emeli az ember D-vitamin szintjét. A napsütésben szegényebb időszakban nagyon fontos a D-vitamin pótlása,  – mint ahogy orvosi tanulmányok igazolták már korábban, – mivel  kiemelkedő szerepet játszik a sejtek egészségének megőrzésében.

Az egyik leggyakoribb méhrákfajta a méhnyakrák. A svéd kutatók tanulmánya az első olyan nagyobb vizsgálat, mely összefüggésbe hozta a napozás és a méhrák kockázata közötti összefüggést.

A vizsgálat eredménye jó hír lehet a nap szerelmeseinek, de azért ne hagyjuk figyelmen kívül a nap öregítő hatását. A túlzásba vitt napozás okozta károkat nem lehet korrigálni sem krémekkel, sem arcjógával, arctornával. A fényvédelem, a fokozatosság és mértékletesség elvét mindig tartsuk szem előtt.

Forrás: Beauty


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .