A csokoládé öregedés elleni hatása

Ránctalanító csoki

Jó hír a csokoládéfüggőknek – jól tették, hogy csokit ettek.
A csokit akár varázsszernek is tekinthetjük, mivel nem csak ugyanazokat az anyagokat tartalmazza, mely a szexuális együttlét utáni örömöt okozza, hanem védi a szívet, vérnyomás csökkentő, vérhígító, koleszterincsökkentő.

A Harvardon készült tanulmány szerint, ha valaki havonta legalább 3 alkalommal eszik csokit, akkor majdnem egy évvel tovább él, mint azok akik nem fogyasztják. Az agyi örömközpontokat serkenti az aroma állag, ízkombinációja.

Röviden: a csoki finom és így is érezzük magunkat tőle. Az önkénteseken végzett vizsgálatok során a homloklebeny kérgi része szinte izzott, mikor a vizsgált személyek egy tábla csokit majszoltak.

Kiderült az is, hogy az illata és fogyasztása azokat az agyi területeket aktiválja, melyek szerepet játszanak az örömszerzésben. Egyes kutató szerint a triptofan váltja ki ezeket az igazán jó érzéseket. Egy másik összetevő a fenil-etil-amin, az agy örömközpontját serkenti. Az újabb kutatások szerint a csoki legáltalánosabb vonzereje az anandamid nevű anyagban rejlik. Azt állítják, hogy az agynak ugyanazt a részét veszik célba, mint a cannabisszármazékok (marihuana) aktív hatóanyaga. Az agynak ez a része a jutalomközpont, ezét érezzük azt, ha megeszünk egy kis csokit, hogy jutalomban részesültünk. Egy másik csodás összetevő a kakaó, mely hatékony antioxidáns.

De vigyázat! A csokoládé legfőbb összetevője zsír és cukor!

  • Csökkenti a koleszterinszintet, a vérrögképződést,
  • segít a vérnyomás értékek megtartásában,
  • jó hatást fejt ki az immunrendszerre.

De a csokoládénak nem csak előnyös tulajdonságai vannak. Ne gondoljunk arra, hogy mst kifosztjuk a szupermarket édességosztályát és ezentúl csak csokoládét fogunk falni. Nagy mennyiségben található benne szír, mely elhízást okozhat. A túlsúly pedig növeli a szívbetegségek kockázatát.

A szakemberek utalnak arra, hogy a csokoládé nagy mennyiségben fogyasztása a várható élettartamot lerövidítheti. Itt is a kulcs, a mértékletesség.

Ha valaki túl sok csokit fogyaszt, próbáljon alacsonyabb zsírtartamú csokikat, habokat és italokat fogyasztani. De ne ringassuk magunkat abba a hitbe, hogy itt nem kell mértéket tartanunk.

Kapcsolódó bejegyzések:

Csokoládés arcpakolás

A szépség a konyhában születik 1.

A szépség a konyhában születik 2.

Edd magad szépre!

Fiatalító italok

Kollagénbomba élelmiszerek

Antioxidánsok


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .