Szépségtitkok a nagyvilágból

Az évszázadok alatt a világ minden táján megértették, hogy a természetes szépítőszerek milyen fantasztikus hatással vannak a bőrre, és egyre többen fedezik fel a természetes bőrápolókat. Tegyünk egy utazást a világ körül, hol milyen trükköt vetnek be a hölgyek szépségük és fiatalságuk megőrzése céljából.

Egyiptom

Szinte mindenki hallotta a híres egyiptomi királynő, Kleopátra történetét; bőre hamvasságát, és szépségét a szamártejes fürdőnek köszönhette.
A tejfürdő jó ötlet, csak egy kicsit költséges, de némi módosítással mi is Kleopátrának érezhetjük magunkat, csak annyit kell tenni, hogy a fürdővízhez adunk néhány csésze tejport.

Görögország

A görög joghurt ellenállhatatlanul krémes és igazán csábító az íze! De tudtad, hogy a görög nők a joghurtot a bőrükre is kenik? A joghurt tartalmaz tejsavat, ami segít megtartani a bőr Ph-ját, ezáltal sima és hidratált lesz.
Készítsd el a saját görög stílusú hámlasztó maszkodat; görög joghurtot és zabpelyhet keverj össze. Hagyd a maszkot az arcodon 10 percig, majd öblítsd le.

India

A kurkumát Indiába már évszázadok óta használják, és csak az elmúlt években fedezeték fel a világ többi részén ezt a szerény, de annál hatásosabb fűszert. A kurkumát keverhetjük mézzel, joghurttal, rizsliszttel, tejjel vagy vízzel; ezek a paszták, maszkok és testradírok, élénkítik az arcszínt, és sakkban tartják a ráncokat…

Izrael

A Holt-tengeri só bőrre gyakorolt hatását ismerjük, de egy jó bőrradírért nem szükséges Izraelig mennünk. Bármilyen tengeri sót felhasználhatunk testradírként.
Keverjünk össze egy csésze tengeri sót egy kanál bármilyen tápláló olajjal, például édes mandula olaj, vagy olívaolajjal, tehetünk hozzá  3-5 cseppet a kedvenc illóolajunkból.

Japán

Sokak szerint a japán nők az étrendjüknek köszönhetik makulátlan, ránctalan bőrüket, és azt, hogy csak hírből ismerik a klimax tüneteit. A japánok sok friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, különlegesség a tengeri zöldség, mint pl: a hínár, amely ultra-gazdag vitamintartalommal bír. A japánok sok omega-3 és omega-6 zsírsavban gazdag halat esznek. Érdemes kipróbálni többféle japán ételt, és figyeljük meg a bőrünkön végbemenő pozitív változásokat.

Marokkó

A marokkói olaj méltán lett híres, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz bőrbarát E- vitamint . A marokkói argánolaj kitűnő természetes hidratáló. A marokkói nők a hajukat ápolják vele és bőrüket hidratálják..
Az argán olajat használhatjuk az arcunkra, mint egy tápláló, ránctalanító szérumot- bár így önmagában használva egy kicsit drága, bár- ezért érdemes feldúsítani olcsóbb olajjal, mint például a szezám-vagy olívaolaj.

Spanyolország

A spanyol nők szépségének titka „A mediterrán étrend”-ben rejlik. A  egészséges táplálkozás alapja a friss hal és olívaolaj, melyek mind magas az omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaznak, ezen kívül friss gyümölcsök és zöldségek, amelyek számos vitaminnal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal vannak tele.

Svédország

Svédországban és más skandináv országokban, az étrend  szerves része a természetes bőrápoló rutinnak, halfélék, friss gyümölcsök és zöldségek játszanak nagy szerepet a nemzeti étrendben.
A szaunát is széles körben használják a skandináv kultúrákban, melynek lényege a méregtelenítő folyamatok beindítása, mely kívülről-belülről tisztává varázsolja a bőrt.

Franciaország

A francia nő esküszik a drága, luxus bőrápoló krémekre. Bizony még akkor is képesek megvenni a drága készítményeket, ha szűkös a költségvetésük.
A francia bőrápolás titka napi a bőrápolási rutin szigorú betartása, ez a következőt jelenti:  tisztítás, tonizálás és a bőr hidratálása minden nap, naponta kétszer. Logikus, hogy minél többet fektetünk bőrünk karbantartására, meghálálja és megjutalmaz minket egy egészséges, fiatalos ragyogással.

Kapcsolódó cikkek:

Arcébresztő Program + Gyakorló Óra

Feszes Arc (FaceFitt) Program

Antiageing Kortalanul

Nyak-, dekoltázs-, és mellápolás otthon

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .