Hogyan működik a Arcjóga-Arctorna® Arcépítés?

ránctalanítás izommal

Öregedés sejtszinten

Mint ahogy a múltkori bejegyzésben írtam, az öregedés, a ráncosodás folyamata sejtszinten történik. Az életkor előrehaladtával a sejtek száma és alakja is változik. A sejtek megduzzadnak vagy éppen ellenkezőleg a vízvesztés miatt zsugorodnak.

A sejthártya (membán) –melynek egyik feladata a sejtek belső víztartalmának, PH-jának biztosítása  – elvékonyodik, vagy éppen megvastagszik, mintázatossá válik, sőt szakadások is megjelenhetnek rajta.

A sejtek víztartalma csökken, ezáltal  bőrünk egyre szárazabbá, fakóbbá válik. Ezt a vízveszteséget igyekszünk pótolni a vízivással, hidratáló krémek használatával és kozmetikai kezelésekkel.

De mivel bőrünk védelme kettős – egyrészt megakadályozza a víz kijutását a bőrből, másrészt gátolja a bőrbe kerülő anyagok felszívódását, – a külsőleg alkalmazott kozmetikai szerek lényegében csak a bőrünk felső rétegéig jutnak el.

Rossz hír, hogy sejtjeink vízveszteségét, öregedését nem lehet megállítani. Létezik egy másik alternatíva, amivel a meglévő ráncokat csökkenteni tudjuk, az arcot felemelhetjük és újra kontúrba hozhatjuk.

Arctorna, arctorna századelőn

Szerencsére már az 1910-es években rájöttek a szépségipari szakemberek, hogy az arc öregedéséért az izom sorvadása is felelős, az arc és a nyak izmait is meg lehet dolgoztatni, ellenkező esetben fokozatosan gyengülnek. Az 1920-as évekre összeállt a mimikai izmokat célzó, otthon végezhető gyakorlatsor az arc frissítésére, fiatalon tartására.

Képzeljünk el egy kidolgozott bicepszet, amit 6 hétre gipszbe tesznek; az izom fokozatosan leépül, 6 hét után sorvadttá, gyengévé válik.

Az arc edzésprogram megcélozza az arc és a nyak mind az 57 izmát. Az arcizmok közvetlen kapcsolatban vannak a bőrrel, így ha az izmok megfelelően működnek, jó állapotban vannak, alulról feltöltik a bőrt, halványítják a vonalakat és felemelik az arcot.

Az arcépítés nem megy máról holnapra, türelem és kitartás szükségeltetik hozzá; mint egy építkezés, az alapok után jöhetnek a falak, nem lehet kihagyni egyetlen téglát sem, különben összedől a ház.

Mit tud az ®Arcjóga-Arctorna?

1. Alapozás időszaka
A 6-8 hetes alapozás célja a letapadt, tónust vesztett izmok „felélesztése”. Azért, hogy a két kezelés között is fitt maradjon az arcod, otthonra különleges arcgimnasztikai gyakorlatokat tanítok meg Neked. Ebben segít az Arcébresztő program.

2. Arcépítés, arcformázás
Aki pedig tovább szeretné építeni az arcát, tartós eredményre vágyik, annak a Feszes Arc (FaceFitt) Programon alkalmazott 20 egyedi technikát alkalmazó gyakorlatok (villám, ütem, lebegtetés, hintáztatás, 3D, hullámzás stb…) segítségével visszaállítjuk az arcizmok eredeti méretét és tónusát, ezáltal az arc kisimul, visszakapjuk az eredeti arckontúrt.


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .