Bőrük durvább és később öregszik

Egyre több férfi keresi fel a kozmetikai szalonokat, kipróbálva a speciális arckezeléseket, masszázsokat és testkezeléseket.

Arcfitnesz férfiaknak

Mindinkább nő az igény az otthoni bőrápolásra, kozmetikumok használatára, hiszen mint mondják a megjelenés fél siker.
A férfiak bőre később öregszik, mint a  nőké, ennek oka (mint ahogy sokan gondolják) nem a borotválkozásban keresendő, hanem anatómiai, hormonális és bőr szerkezeti okokra vezethető vissza.

Anatómiai különbségek

A nők és férfiak bőre azonos felépítésű, mégis sok mindenben eltér. A szaruréteg 15-20%-al vastagabb a férfiaknál, ebből adódik, hogy ellenállóbb, durvább a bőrük. A kozmetikumok felszívódása nehezebb, hiszen a vastagabb, elszarusodott rétegen nehezebben küzdik át magukat a hatóanyagok. Megoldás? Fokozottabb figyelmet kell fordítaniuk a peelingezésre.
A rendszeres borotválkozás által fokozódhat a bőr vízvesztesége, mivel a borotválkozás eltávolíthatja a bőr hidrolipid rétegét. A szaruréteg kiszáradásának következménye: a bőr érzékennyé válik, kipirosodik, begyulladnak a szőrtüszők.

Hormonális különbségek

A férfiaknál az androgén(férfi nemi)  hormon nagyobb arányban van jelen, ez a felelős a zsírosabb, durvább, tág pórusú bőrért. A férfihormon mennyisége az öregkorig tartósan állandó.

arcmasszázs

Kollagén és elasztikus rostok

A férfiak bőre több vizet képes megkötni, mert a kollagén és elasztikus rostok lényegesen tömörebbek. Ez nem jelenti azt, hogy a férfiak bőre nem veszít rugalmasságából, de az tény, hogy később jelennek meg a ráncok az arcukon, ha mégis, akkor mélyebbek lesznek.
A kötőszöveti szerkezet is eltérő, a férfiak rácsos szerkezete jóval masszívabb, így nem hajlamosak a cellulitisz kialakulására.

Arcápolás

A legtöbb férfi bőre – főleg fiatalkorban – nem igényli a krémezést. 40 felett viszont nekik is figyelni kell az otthoni ápolásra. Otthoni használatra érdemes beszerezni géleket, szérumokat, ha szükséges hidratáló krémet.

1 Comment on “Bőrük durvább és később öregszik

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .