Antiageing-Kortalanul

Anti-ageing

Napjainkban hódít az Ageless és az Anti-ageing fogalmak, és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások lassan itthon is egy robbanásszerűen fejlődő iparággá növik ki magukat.

A paradigmaváltás lassan beszivárog a tudatunkba, a hétköznapokba a gondolkodás módunkba. A gondolkodásunk átállítása azért is fontos, mert a gazdaság, a világ rohamosan fejlődik, a várható élettartam nő, viszont a születések száma csökken.

Az érett hölgyeknek bizonyára nincs ellenére, hogy egy megváltozott, más szemléletben van szerencséjük leélni életük második felét.

Korunk sikeres embere a fiatalos küllemű, negyvennek látszó férfi vagy nő, a menedzser, a vezető, a dolgozó nő, akinek jól kell kinéznie, jól kell öltöznie, mert ha nem felel meg a társadalmi elvárásoknak, leírja a környezete, már nem kap új megbízást, kisebb az esélye a versenyhelyzetben.

Ennek az igénynek a kielégítésére új szolgáltatási irányzat alakult ki, – részben az USA modelljét követve – amely az idő múlásának jeleit hivatott eltüntetni és ennek megfelelően az antiageing medicina nevet kapta.

A National Institute of Ageing által képviselt tudományos nézet eredményei, napjainkban lehetőséget adnak arra, hogy megértsük a biológiai öregedés valós folyamatát, és megkeressük azokat a pontokat, ahol ez a folyamat esetleg lassítható.
Az öregedés érdekes fogalom. Az újszülött, de már a méhen belüli magzat is napról napra, folyamatosan fejlődik, azaz lényegében öregszik. Az, amit a köznyelvben öregedésnek hívunk, nem más, mint egy permanens fejlődési folyamat egyik, késői állomása.

Az egészségvédő, fiatalító kezelések tárháza (természetes módszerek, kozmetikai kezelések, plasztikai beavatkozások…) igen széles, csak a pénztárcánk szab határt.
Ezek igénybevétele nem luxus, hiszen napjainkban az egészség, fittség, a fiatalos, esztétikus külső, a rugalmas bőr, feszes arc szinte elvárt.

Tegyünk érte, hiszen az anti-ageing szemléletben az a legjobb, hogy azt mondja: tedd magad rendbe, mind testileg, mind pedig lelkileg, hiszen éppen attól vagy középkorú, hogy az életed közepén tartasz, és lehet, hogy még előtted állnak a legnagyobb kalandok!

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .