Legyen időd magadra!

a napi feladatok bugyrában

Ha ki szeretnél kerülni a napi mókuskerékből, az őrjítő stresszből, akkor szánj egy kis időt magadra.

A magyar nőkre jellemező, hogy mindig saját magukat helyezik háttérbe. Minden és mindenki más sokkal fontosabb, mint saját magunk.
„Semmire nincs időm!” Hallom nap mint nap és sajnos ezzel én is szembesülök.
A nap 24 órából áll, ebbe próbáljuk belesüríteni a munkát, a gyereknevelést, a háztartási teendőket, az esti beszélgetéseket…magunkra pedig nem marad idő, pedig kellene.

Lelkiismeret furdalást érzünk, ha elmegyünk a kozmetikushoz, ha befizetünk egy tanfolyamra, ha egy halaszthatatlan munkahelyi projekt miatt késve esünk be a gyerekünkért az oviba, ha a konyhapénzből elcsippentünk egy szemránckrémre valót…

Mi nők hajlamosak vagyunk arra, hogy mások igényeit előre helyezzük, annak ellenére, hogy pont nekünk dolgozó nőknek kellene egy egészséges egoizmus, hogy bírjuk a dupla terhelést.

Gondoljunk magunkra is!

Az alábbi levelet egy kedves olvasó küldte, idézem, mert mindannyiunk számára hasznos:

„Amióta reggelenként elvégzem az arcgyakorlatokat, egyrészt frissebbnek érzem az arcom, de ami a családomat is meglepte, türelmesebb vagyok velük. Lehet, hogy azért mert végre tudok egy kicsit magammal is foglalkozni „

Adj időt magadnak!

A cél, hogy picivel több szabadidőnk legyen. Ez azért fontos, hogy feltöltődjünk energiával, ezáltal egészségesebbek maradjunk, teljesítőképességünk is nőni fog, könnyebben vesszük a mindennapi nehézségeket.

Gondolkodj el rajta: Ha egy jótündér egy nap 1 órát ajándékozna Neked, mit tennél legszívesebben? Mi az ami nagyon hiányzik? Válaszolj őszintén a feltett kérdésre.
Próbálj figyelni a saját igényeidre, és keress alkalmat arra, hogy kielégíthesd azokat.

Egyensúlyban

Ahhoz, hogy a munkában, gyereknevelésben, és a házasságunkban egyaránt sikeresek legyünk, nyugalomra, pihenésre, önmagunkkal való foglalkozásra van szükség.

Balance

Mikor voltál egy kényeztető masszázson? Mikor tudtál elolvasni egy könyvet?
Mikor ezt a kérdést felteszem a vendégeimnek, azt a választ kapom:

„Nekem erre nincs időm!

Pedig kellene, csak így lehetsz kiegyensúlyozott, aktív, egészséges, harmonikus sugárzó NŐ!

Első lépésként próbáld ki a 6 alkalmas szuperintenzív arcjóga tanfolyamot, (csak heti 1 alkalom, ez bele kell, hogy férjen az idődbe) ahol nem csak az arcod simítjuk, hanem a lelked is.

>>>Szuperintenzív tanfolyam! KLIKK IDE<<<

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .