Kényeztető kézápolás, kéztorna

Kéz krémezése

Nem az arcunk az egyetlen olyan testrészünk, melyen nyomot hagynak az évek. A kéz is sok mindent elárul rólunk. Ahogy öregszünk, öregedési foltok és ráncok jelennek meg a kézen.

Az arc mellett a kéz a másik testrészünk, amely leginkább ki van téve az időjárás viszontagságainak, a napsütésnek, a környezeti ártalmaknak, a szennyeződéseknek, a tisztítószereknek. Az arcunkra használt anti-aging és ránctalanító krémek hatástalanok a kéz esetében.

Ha azt szeretnénk, hogy a kézfejünk bőre is sima és bársonyos maradjon, néhány trükköt be kell vetnünk.

A kéz bőrének kiszáradását főleg A-vitamin hiány illetve a mosó és mosogatószerek szárító hatása okozza. Hasadozott betört körömre használjunk  esténként táplálókrémet, növényi olajokat a körömre és a körömbőrre, illetve együnk sok zöldséget és gyümölcsöt, sörélesztőt, biotint, A, C, E-vitamintartalmú táplálékkiegészítőket.

Sok esetben a kézfej vékony bőrén korábban mutatkoznak az öregedés jelei, és az öregedés folyamata gyorsabban megy végbe mint az arcon. Nincs túl sok zsírszövet a kézháton, így ha még a kollagén- és elasztinrostok termelése is lassul, – ami részben a napozás, részben a normális öregedési folyamatok velejárója – a kézfej látványosan öregszik.

Egy anti-aging kézkrém segít elkerülni a kézfejet érintő további károsodást , és fiatalon tartja a kézfej finom bőrét. A legjobb, ha olyan kézkrémet választasz, amely fényvédőt is tartalmaz, hiszen a napozás felgyorsítja a bőr öregedését.
Ne feledd, hogy a legjobb gyógymód a megelőzés.

Kézkrém házilag

Hozzávalók: 5 gr méhviasz, hőálló üvegtál, egy lábas forró víz, 25 gr. kakaóvaj, 20 ml édesmandula-olaj, 3-3- ml glicerin és körömvirágolaj, 5-5- csepp mirha- és gerániumolaj, 3 csepp mandarinolaj, nagy üvegtégely.

kézkrém készítése

1. Mérséklet tűzöm olvasszuk fel a forróvizes lábasba helyezett üvegtálban a méhviaszt, majd adjuk hozzá a kakaóvajat, az édesmandula-olajat, a glicerint és a körömvirág-olajat. Addig kevergessük, amíg az összetevők teljesen elegyednek egymással.

2. Vegyük le a lábast a tűzhelyről, és kevergetve hűtsük ki. Ezután adjuk hozzá a mirha-, a geránium- és a mandulaolajat, és alaposan keverjük össze a krémet. Végezetül töltsük az üvegtégelybe.

A kezünk rugalmasságát fokozhatjuk kéztorna gyakorlatokkal
(Arcjóga órán szoktuk elvégezni az alábbi gyakorlatokat)

kézgyakorlatok

•    A csukló behajlítása a szervezet jó állapotáról tanúskodik.
•    Csuklóból forgassuk a kezünket jobbra, majd balra
•    Egymással szembe tegyük össze a kezünket, és az ujjakat hajlítsuk hátra mindkét irányba
•    Tegyük össze a tenyerünket felfelé néző ujjakkal. A könyököt emeljük magasra, úgy, hogy az ujjaink, a csuklónk hátrahajoljon.
•    Tárjuk szét a kéz ujjait, és egyesével emeljük fel az ujjakat.
•    A hüvelykujjal roppantsuk meg az ujjainkat, a gyakorlat segít az energiaáramlás serkentésében.
•    A hüvelykujjal masszírozzuk meg a másik tenyerünket, majd tegyük meg a másik kezünkkel
•    A hüvelykujj húsos tövénél lévő területet masszírozzuk vagy ütögessük, ezáltal meggyorsíthatjuk a megfázásból való kigyógyulást.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .