Mutasd a talpad!

A reflexológia kínai eredetű, közel 5000 éves gyógymód, bár régészeti leletek szerint már Egyiptomban is ismerték. Napjainkban a reneszánszát éli.
Az az ember, aki egyensúlyban, annak szervei jól működnek, egészséges és harmóniában van önmagával és a világgal.

A módszer nagyszerűsége, hogy természetes módon állítja vissza ezt a harmóniát,  erőszakos beavatkozás vagy gyógyszeres kezelés nélkül.

Ugyanúgy, mint ahogy arcunk és bőrünk is jelzi az egészségi állapotunkat, a talpon a megfelelő szerv zónájában kialakuló szúrás, fájdalom vagy a salakanyagok lerakódásából keletkező apró „dudorok” is jeleznek a szerveinkről. Masszírozáskor a vérkeringés eltávolítja a lerakódott méreganyagot, és a helyébe friss tápanyagot szállít – így helyreállhat a testben felborult egyensúly.

Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás- vagy fájdalomérzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzák, a hozzá tartozó szerv keringése javul.

A természetes gyógymódok célja, hogy támogassuk, erősítsük a szervezet öngyógyító erőit. A reflexzóna masszázs ennek egy egyszerű módja.

A gyógyító mechanizmus lényege:

1. Serkenti a vér- és nyirokkeringést, az utóbbin keresztül erősíti az immunrendszert.
2. Elősegíti a salakanyagok kiválasztását, a szervezetből való eltávolítását.
3. Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését.
4. Fájdalomcsillapító hatása van.

Az American Academy of Reflexology által végzett kísérletben 35 posztmenstruális szindrómában szenvedő nő vett részt. A csoport egy része napi 1 alkalommal 8 héten át 30 perces reflexológiai kezelést kapott. Ők lényegesen nagyobb arányú javulásról számoltak be.

A nyugati orvoslás nem ismeri a magyarázatát, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy már 5-7 kezelés is eredményt hozhat. A kezelés végén, szinte fellélegzik a láb, energikusabbnak érezzük magunkat.

Egy Kínában végzett kísérlet során 82 nőt vizsgáltak meg, klimax problémával. Az egyik fele reflexológiás talpmasszázst kapott, két hónapon át minden nap 30 percen keresztül, 40-en pedig kizárólag mágneses kezelést kaptak.

Azok közül, akik reflexológiás talpmasszázst kaptak, 42% számolt be javulásról, a mágneses terápiánál 9 % volt az arány. Sajnálatos, hogy nem vizsgálták az együttes használatot, szerintem fantasztikus eredmények születtek volna.
Hiszen az akupresszúra és mágnesterápia együttes használatával bizonyítottan kimagasló eredményeket lehet elérni.

Ha van kedved kipróbálni a reflexológiás talpmasszázst, 2 kitűnő szakembert ajánlok:

Segesdi Ágnes
természetgyógyász, reflexológus
Budakeszi Erdő u. 45.
Bejelentkezés: 30/281-0790

Bíróné Hammer Adrienn
reflex talpmassszőr
Pécs, Citrom u. 5.

Sok szeretettel,

Arcjóga program megálmodója

 

 

 

Koós Viki, szépséged őrzője

2 Comments on “Mutasd a talpad!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .