Hova tűnt az önbizalmam?!!!

A középkorú nők négyszer jobban gyűlölök tükörképüket, mint a tinédzserek, és 90%-uk elkeseredett a látványtól. A szakértők ezt nevezik középkorú tükörfóbiának. A megkérdezett negyvenéves nők mindegyik úgy nyilatkozott, hogy szeretne változtatni magán valamit.
Arcjóga stresszoldás

Tévéműsorok szólnak átalakulásról, megszépülésről, plasztikáról. Számtalan hirdetés jelenik meg a legújabb luxus szépítészeti kezelésekről. Valószínűleg nem véletlenül kapott rá a témára szakma, hiszen a statisztika is jól mutatja, bőven van olyan jelentkező, aki szeretne változtatni a külsején.

A középkorú nők négyszer jobban gyűlölik tükörképüket, mint a tinédzserek, és 90%-uk elkeseredett a látványtól. A szakértők ezt nevezik középkorú tükörfóbiának.
A megkérdezett negyvenéves nők mindegyik úgy nyilatkozott, hogy szeretne változtatni magán valamit.

A szépséggel kapcsolatos reklámok, vetélkedők, műsorok, filmek erősítik azt az érzést, hogy csak az lehet sikeres és boldog, aki szép. Valóban így van?
A magyarok 22 százaléka érezte már úgy, hogy hátránya származott a karrierjében a külseje miatt. A német Europressedienst szerint kutatócég felmérése szerint a HR-esek 68 százaléka meg van győződve arról, hogy aki szép, sikeresebb lesz, mint aki kevésbé mutatós.
Úgy gondolják, hogy a szép emberektől még ajándékot is könnyebben fogadnak el.
Nem véletlen, hogy egyre több cégnél alkalmaznak szóvívőként megnyerő külsejű egyént.

És mi a helyzet magyar viszonylatban?

A magyar nők kimondottan önbizalomhiányban szenvednek. Ha a világ megengedné, hogy negyvenévesen úgy legyenek szépek, mint egy negyvenéves nő és ne úgy mint egy huszonéves (figyelembe véve a női test, arc változásait) , akkor valószínűleg sokkal több, önbizalommal teli, belső szépséget sugárzó nőt láthatnánk. Egy rossz időben, rossz helyen kimondott kritika a nő egész életét megpecsételheti.

5 módszer arra, hogyan kerüljünk harmóniába magunkkal

1. Mindennap mosolyogjunk a tükörképünkre. Simogassuk meg képzeletben azt aki visszanéz ránk, dícsérjük meg magunkat. Az a nő, akit a tükörben látunk, nem érdemli meg, hogy bántsuk vagy szidjuk. Egyre több pozitív dolgot fogunk magunkon észlelni, egyre jobban fogjuk szeretni azt, akik vagyunk.

2. Kezdjük úgy a reggelt, hogy behunyjuk a szemünket és elképzeljük, hogy frissen, üdén, jókedvűen, mosolyogva kilépünk az utcára. Lássuk magunkat boldognak, elégedettnek, kiegyensúlyozottnak. Ezek után, amikor kilépünk az utcára, ez a kép realizálódik, és csak úgy sugározzuk a magabiztosságot.

3. Naponta többször erősítsük magunkat pozitív mondatokkal. Az arcjóga stresszoldó gyakorlatok közben mondjuk azt, hogy „Szép vagyok. Egyre szebb az arcom, elégedett vagyok magammal, az arcom egyre rugalmasabb, egyre feszesebb, jól érzem magam a bőrömben. Ha mindennap – akár többször is- rögzítjük magunkban ezeket a mondatokat, tudatalattink e szerint kezd el működni.

4. Különböző papírokra, akár post-it ra írjuk fel azokat a tulajdonságokat, amikre vágyunk. Fontos, hogy jelen időben írjuk! Ne azt írjuk, hogy szép, rugalmas arcot szeretnék, hanem kijelentő módban: szép, rugalmas az arcom. Ezeket a post-it cetliket ragasszuk a tükörre, és minden reggel szembesítjük magunkat vele. Lehet, hogy nevetségesnek tűnik, de egy idő után azonban a saját tudatunkkal formáljuk a külsőnket, és egyre elégedettebbek leszünk.

5. Hajlamosak vagyunk a bókokat hárítani. Ezt nem szabad, a bókokat el kell fogadni. Kommentár nélkül köszönjük meg. Ne szabadkozzunk, ha valaki megdícséri a szép bőrünket. Ne azt mondjuk, hogy jaj, nem aludtam éjszaka, táskás a szemem, hanem mosolyogjunk az illetőre és köszönjük meg a kedvességet.

Nemrég hallottam egy nagyon ötletes célmegvalósító eszközről, a saját vizespalack készítésről. Az üvegre önmegerősítő üzenetet írunk magunknak, és ebből iszogatunk naponta többször. Ez egyfelől a vizualizációra épít, másfelől a japán fizikus, Masaru Emoto elméletéhez köthető. Kísérletekkel igazolta, hogy hogy kellemes behatásra, (hang, szavak, zene) a vízkristályok szabályos ,  szép alakzatba rendeződtek, „megszépültek”, míg kellemetlen hatásra, zavaros, amorf formákká alakultak.

Nos, a feladat, hogy felfedezzük magunkban azt az erőt, aminek segítségével a belülről fakadó szépséget a felszínre tudjuk hozni. A szépség egy komplex fogalom. A szépségnek nincs kora. A szépség az élettapasztalattal jön, az a nő szép, aki tudja, honnan jött és hova tart.

Arcjóga program megálmodója

 

 

 

Sok szeretettel,

Koós Viki, szépséged őrzője


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .