2012. TREND az arcfiatalításban

Mi Nők, bármire képesek vagyunk, hogy megőrizzük fiatal, hamvas arcunkat.
Egyesek nem akarnak letérni a természetes útról, míg mások nem riadnak vissza a tűtől és a sebészkéstől.

Nézzük, milyen újdonságokat kínált a 2011. november 05.-06. között megrendezésre került Beauty Szakkiállítás, mi lesz a trend 2012-ben a szépségiparban.

Arany, ezüst, kaviár, csokoládé, antioxidáns, gyöngy, kígyóméreg, acetil-hexapeptid, Drakula-terápia, őssejt kezelés…a gyanútlan nézelődő csak kapkodja a fejét.
Egyre növekszik az igény, mind a táplálkozásban, mind a szépségápolásban a bio iránt, a szépségipar növekvő palettája is ezt bizonyítja. De felvetődik az örök kérdés. Biztos bio, ami bio? Szinte minden standon kiemelt szerepet kapott a masszázs fontossága, mind a bőröregedésgátló hatása, mind a kollagénstimuláló és izomtónusfokozó hatása miatt.

Ilcsi néni kiállító standja, az ő szlogenje a „természetes választás” a mienk, a „természetes arcfiatalítás”.

Abban biztos lehetsz, hogy az Ilcsi készítmények, melyeket már 45 országban használnak a kozmetikusok, valóban bio minősítésű növényi hatóanyagokból készülnek.

Megnéztünk egy Bio Anti Ageing Face Lift kezelést…lehet ezt még fokozni?

A kiállítás abszolút favoritja az őssejt kezelés. Őssejt, egy kicsit misztikus és talán sokak számára félelmetes , de itt senki ne a köldökvérből levett őssejtre gondoljon. Egy ritka svájci almafajtából nyerik a növényi őssejtet, aminek – az előadó szerint- fantasztikus a hatása. Egyrészt a géneket aktiválja, a megrongálódott DNS-t szabályozza, felismeri a kollagénkötegek rendellenes szerkezetét, hozzákapcsolódik a kollagénrostokhoz, és egységes, rendezett egészséges, normál szerkezetet hoz létre.

Az őssejt tartalmat liposzómákba zárva juttatják a bőrbe, oly módon, hogy a bőrön mikrosérülést okoznak, ezáltal ösztönzik a bőrt a kollagéntermelésre.
A Drakula-terápia során a saját vérben található megújító anyagokat használják a bőr megfiatalítására.
Ezek után, már teljesen természetesnek tűnhet, hogy aranylemezkéket masszírozunk a bőrbe, aranyzselés pakolás kíséretében. Természetesen minden kezelést kúraszerűen kell alkalmazni.

A Díva Szépségszalon "dívái"

Egyszóval fantasztikus volt a kiállítás, elkapott a vásárlási láz. Beraktároztam Csokoládés relax , Kollagénes szemkörnyékápoló , Anti-ageing és Őssejt maszkból és pár ampullából. A puding próbája az evés, szeretek mindent kipróbálni, utána majd kiderül, hogy valójában mire is használható.

Egyet biztosan kijelenthetek. A megfelelő táplálkozás, az otthoni bőrápolás, a stressz kezelése -a stresszt többször említették a nap során, mint elsődleges bőröregedést gyorsító tényezőt- nélkül hiába költünk vagyonokat kozmetikai vagy plasztikai kezelésekre. Azt meg végképp tartsuk szem előtt, hogy ezeket a kezeléseket folyamatosan ismételni kell.

Még egy dolog elgondolkodtatott. Ha ilyen „csodák” léteznek, akkor mi az oka annak, hogy csak elvétve láttam, sima, ránctalan arcú érett korú hölgyet a szakkiállításon?

4 Comments on “2012. TREND az arcfiatalításban

 1. Halkan mondom:
  sokan mondták már évek óta, hogy Ilcsi néni pofija RÉGÓTA nagyon ráncos, nem használja a saját krémjeit, vagy nem is használnak annyira ???
  Aztán:
  Lehet, hogy bio-k a készítményei, de állítólag már némelyikbe tesz parabént,
  amit ő is ellenzett sokáig. (ő maga mondta, hogy kőolajhulladék)
  Ezért kár…..

  • Nem láttam még a 84 éves Ilcsi nénit élőben, de az idő sajnos senkit nem kímél. Régóta mondom, írom, (lásd. Szépségipar megdöbbentő titkai, Ránctalan arc titka tanulmányok,

   http://arcjoga.hu/2011/03/21/a-ranctalanito-keszitmenyek-valoban-ranctalanitanak/

   régebbi blogbejegyzés),

   hogy ÖNMAGUKBAN a krémek nem képesek a ránctalanításra.
   Ha valóban parabéntartalmúak a bio növényekből, zöldségekből készült krémek, az sajnálatos. Konkrétan melyik termék(ek)re gondolsz? Feltétlen utána fogok nézni,
   eddig még nem találtam a krémek csomagolásán szereplő összetevők között parabént.

 2. Én nem használok Ilcsi-kozmetikumot, de a (némely) termék összetevőinek változásáról többször írnak az egyik kozmetikai oldalon….(azért többet dícsérnek is!)
  Azt hiszem, az INCI-t csak akkor lehet látni, ha már megvetted, vagy valahol nézhető???
  És: vásárolhatók ezek már szabadon is valahol, vagy csak kozmetikusoknál?

  • A „Te milyen krémet használsz” kérdőívre adott válaszok közül az abszolút győztes az Ilcsi termék volt. Ezen felbuzdulva 15 év után beszereztem jópár termékét és nagyon jót tett a bőrömnek, összekeverem picike 100%-os növényi olajjal. Ezeknek a csomagolásán nincs feltüntetve parabén. Számos krémet, tippet ki kell próbálnunk, amíg megtaláljuk a számunkra megfelelő készítményt. Én nem szeretem a szélsőséges megoldásokat, azt kell használnunk ami számunkra hasznos és beválik, ami korántsem biztos, hogy az ismerősünknél is ugyanúgy fog működni. (Pl: az egyik agyonsztárolt BIO kozmetikai család termékei nálam abszolút nem jöttek be, barátnőmnek igen. Bár azóta ő is mást használ.:)) Információdömping van a neten (igaz és megtévesztő egyaránt) bármely minket érdeklő témáról érdemes több fórumon tájékozódni pro és kontra, és ki kell PRÓBÁLNI.
   Úgy tudom, hogy a webáruházában bárki rendelheti a termékeit.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .