A 8-as „aranyszabály”

Hogyan arcjógázz? Mitől lesz hatásosabb? Mire figyelj? Csokorba gyűjtöttem a tanácsaimat, íme a „8-as aranyszabály”.

1.Napi feladatok. A siker attól függ, hogy milyen fegyelmezetten gyakorolsz napi szinten. Kimagasló eredményeket fogsz elérni néhány hét alatt. A speciális gyakorlatok növelik az izomtónust, friss, kipihent, élettel teli  lesz az arcod. Ha pár napot kihagysz nem probléma.

2. Víz, víz, víz teszi a bőrt hidratálttá. Kimossa a szervezetből a felhalmozott salak,- és méreganyagokat. A víz a legfontosabb elem, amely a bőrt hidratálja, az izmokat tónusba hozza. Emellett bőrünk fiatalosságának záloga a kellő hidratálás. A csökkent víztartalmú bőr veszít feszességéből, könnyebben megereszkedik, ráncosodásra hajlamosabb. A fáradtság jelei hamarabb észrevehetők, nem ritkán arcbőrünk szürkés árnyalatúvá válhat egy-egy hosszabb nap, vagy átvirrasztott éjszaka után. A kiszáradt bőr a szabad gyökök támadásával szemben is védtelenebb, ami az öregedés korai jelei mellett a daganatos állapotok kialakulásának is kedvez.

Mit tegyünk a megfelelő hidratáltság eléréséhez?

A legfontosabb, hogy szervezetünket belsőleg juttassuk elegendő mennyiségű folyadékhoz. Minden nap fogyasszunk legalább két liter folyadékot, lehetőleg víz, levesek formájában. A teák is kitűnőek, ám nem árt tudnunk, hogy a kávéhoz hasonlóan a fekete tea is vízhajtó hatású. A folyadékfogyasztás mellett külsőleg is érdemes bőrünket megtámogatni a jól megválasztott hidratáló krémekkel. Ma már külön test- és arcápoló készítmények kaphatók. A kínálat olyan széles, hogy mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő kozmetikumot. Fontos, hogy mindig saját bőrtípusunkhoz válasszuk a krémeket, kenőcsöket. Érdemes télen is fényvédővel ellátott arckrémet használni, nyáron egyenesen kötelező.

3. Testtartás! A gyakorlatok fekve vagy ülve végezd. Ha ülsz, figyelj a helyes testtartásra, legyen egyenes a gerinced. Engedd le a vállad és lazíts! Ez a testtartás lehetővé teszi, hogy a gyakorlatok végzésekor koncentrálni tudj az arcizmaidra.

4. Koncentrálj az arcizmokra, ahogy dolgoznak. Képzeld el, és érezd az energiákat az izmaidban ahogy dolgoztatod őket. Gondolj arra, ahogy erősödnek az izmaid és feszessé teszik az arcod. Az arcizomra koncentrálj és ne arra, hogy mit fogsz ma ebédelni.

5. Érezd az égő érzést!Néhány gyakorlatnál, mikor ellentartasz az ujjaddal, törekedni kell arra, hogy érezd ahogy dolgozik az izom. Mikor „ég” az izom, tejsav keletkezik, ez tulajdonképpen annak a jele, hogy az izom a legnagyobb kapacitással dolgozik. Gondolj csak arra a mondása, „veszteség nélkül nincs nyereség.”

7. Csak lassan! A legjobb, ha lassan és óvatosan végzed a gyakorlatokat. Soha ne kapkodj! Ha nincs időd koncentrálni és lassan végezni a gyakorlatokat, akkor inkább ne csináld. Lassú és egyenletes mozgás. Lassú és egyenletes mély levegővétel.

8. Használj tükröt!Mindig tükör előtt gyakorolj, addig amíg magabiztosan tudod végezni a gyakorlatokat és nincs szükséged korrigálásra.

A legjobb választás azoknak, akik testben és lélekben fiatalok akarnak maradni.

Szeretnéd kipróbálni?

>>>Jelentkezz az ingyenes online tanfolyamra! Ismerd meg az arcjógát! <<<

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .