Te melyik utat választod?

Minden új élmény, választás elé állít minket. 40 felé lépegetve, vagy azt elhagyva a „többé nem fiatal” korszakba kerülünk. Ha elhagyjuk magunkat, – úgy teszünk mintha észre sem vennénk az idő múlását – egy idő után győz a gravitáció.

Van más út is, de ehhez fel kell ismernünk, hogy melyik csoportba tartozunk, min kell változtatnunk.

James Marcia kanadai tudós írta le a 40 felettiek identitás megszerzésének formáit:


  1. Korai záró
  2. Halogató
  3. Sikeres, külső belső egyeztetést alkalmazó
  4. Identitáskrízisbe kerülő

Korai záró:

Ők azok, akik korán, huszas éveik elején férjhez mennek, legalább 2, de inkább 3 gyereket szülnek. Úgy gondolják, hogy 40 felett vége a nőiességüknek, a gyerekek is kirepültek, ez a téma tovább nem érdekli őket, feladják, gyorsan öregasszonnyá válnak.

Halogató:

Jellemző rájuk a Pató Pál úr mentalitás, …”ej ráérünk arra még”. Először legyen meg a diploma, aztán jöhet a karrierépítés, jó állás egy menő cégnél… és várják a herceget fehér lovon. Ők azok, aki kétségbeesnek a ránc láttán, tépkedik az első ősz hajszálakat, érzik, hogy valami visszafordíthatatlan történik. A reklámok és a szépségipar áldozatává válnak, mindenféle étrendkiegészítőt beszednek, fiatalító kúrákra, luxuskezelésekre kérnek időpontot.

Sikeres, külső belső egyeztetést alkalmazó:

Valószínű, hogy ők vannak a legkevesebben. Ők azok, akik a méltósággal megélt öregedés mellett teszik le a voksukat. Ha unokájuk van, és megtehetik, akkor a nagymamaságot választják és abban teljesednek ki. De választhatnak merőben új elfoglaltságot, társadalmilag hasznos szerepet. A cél: hogy továbbra is hasznos életet éljenek.

Identitáskrízisbe kerülők:

Ebbe a csoportba tartozók élik meg legnehezebben a változást. Szétesett állapotba kerülnek, egyfolytában valamilyen betegséget produkálnak, testi bajaikkal vannak elfoglalva. Szélsőséges hangulatingadozásuk miatt orvosi kezelésre is szorulhatnak.

Te már tudod, hogyan győzd le a gravitációt?

Mitől lehetsz még sokáig csinos, kiegyensúlyozott, önbizalommal teli nő 40 felett, vagy 50 felett?

Én tudom…psszt…eláruljam Neked is?

>>Katt ide az ajándék könyvért& ingyenes arcjóga tanfolyamon való részvételért<<


 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .