Téli bőrápolás

Téli bőrápolás
téli bőrápolás

Előzd meg a téli kiszáradást!

A téli hónapokban szépségápolás tekintetében a legfontosabb teendő, hogy megvédjük bőrünket a hidegtől és a széltől.Télen ugyanis a nagy hideg, a jeges szél, vagy éppen a fűtés miatti száraz levegő okozhat bőrártalmakat.

Legfontosabb feladat tehát bőrünk védelme az időjárás viszontagságaival szemben.

 

téli bőrápolás
téli bőrápolás

Ebben az évszakban nappalra viszonylag kisebb víztartalmú, zsírosabb krémeket használjunk. Főleg a téli sportoláskor szükséges, hogy a nappali krém ne szívódjon teljesen a bőrbe, hanem vékony védőréteget képezzen az arcon.
Ilyenkor azonban fokozottan ügyelni kell arra, hogy az éjszakai krém már ne akadályozza a bőrlégzést, kizárólag jól felszívódó anyagokból álljon!

Óvni kell bőrünket a hirtelen hőmérséklet-változástól is.

Különösen azoknak, akiknek könnyen kipirul az arcuk vagy az orruk, mert ezeken a területeken egyre több hajszálértágulat keletkezhet.

Hidegben a bőr erei összehúzódnak, így kevesebb vér kerül a test perifériáira: a kezekbe, a lábakba, az orrba, a fülkagylóba. A szűk kesztyű vagy cipő tovább rontja a helyi vérkeringést. A rossz keringésű végtagok könnyebben szenvednek fagyási sérülést. Ezért fontos, hogy a kesztyű és a lábbeli elég bő és meleg legyen!

Télen a zöldségek, vitaminok, gyümölcsök választéka fokozatosan szűkül, vitamintartalmuk a tárolás során egyre csökken. Ne csak a táplálék megfelelő összetételéről gondoskodjunk, hanem megfelelő tápláló vitaminpakolásokkal igyekezzünk bőrünket kényeztetni.

A hidegben lassabban újul meg a bőr, ezért a téli hónapokban előtérbe kerülnek a keringést fokozó kezelések, pakolások, masszázsok is.
A meleg fürdő szárító hatását kivédhetjük, ha bázisolajat vagy aromaolajakat (rozmaring, gyömbér, fahéj – pár csepp oldószerben oldva) keverünk a vízbe.

Jó program lehet barátnőkkel vagy párunkkal egy-egy immunrendszert erősítő, méregtelenítő szaunázás. A szaunában párologtassunk illóolajakat (töményen nem szabad a kőre önteni, csak pár cseppet vízzel keverve) ezáltal meghűléses betegségek ellen is felvértezhetjük magunkat.

A kisbabák és a gyerekek bőre különösen érzékeny. Séták alkalmával speciális védőkrémmel kell védeni a hidegtől, a széltől.

Ajkaink szélben, hidegben könnyen kicserepesedhetnek. Ajakápolásra a természetes növényi olajokat, viaszokat (méhviasz, jojobaolaj, mandulaolaj, sheavaj) tartalmazó készítmények ajánlhatók.

A bőrápolást tehát nemcsak egyénenként, életkoronként, hanem évszakonként is, az adott időjárási viszonyoknak megfelelően módosítani kell.

Most ingyenesen letöltheted tanulmányunkat, melyben bővebben olvashatsz arról, hogy miképpen őrizheted meg bőröd fiatalos kinézetét, és tünetheted el a ráncokat drága készítmények megvásárlása nélkül is! >>KLIKK IDE<<

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .