Arcápolás évszakonként

Arcápolás télen

Télen kevesebb napsütés éri a bőrt, sápadtabbá válik és csökken a D-vitamintartalma, amit feltétlen pótolni kell.

A téli hideg levegő, a fűtött helyiségben való tartózkodás, különösen a fedetlen testrészeket, mit az arc és a kézfejek, kiszárítja. A szervezet télen kevesebb vitaminhoz jut, ez kihat a bőrre is. Az arckezeléseknél a tápláló, regeneráló kezeléseket kell előnyben részesíteni.Ajánlott: például a kaviár, melynek kivonata a természetes anyagok igazi forrása. Gondoskodik az egészséges bőrszerkezetről és a bőr vitalitásáról.

Arcápolás tavasszal

Tavasszal a bőrnek is szüksége van a megújulásra. Ha máskor nem is, de tavasszal kötelező egy kozmetikai tisztító kezelés.

Nagyon fontos, hogy a bőrt fokozatosan hozzá kell szoktatni a napfényhez. A vitaminok tekintetében az A-, C-, és E-vitamin kap hangsúlyt. A sivatagi homoktövis olaj szénhidrátokban, fehérjében és vitaminokban gazdag. Kiemelkedő a C-, A-,  és E-vitamintartalma, melyek óvják a bőr védekező mechanizmusát, csökkentik a ráncokat és késleltetik az idő előtti öregedést.

Arcápolás nyáron

Nyáron a lenge öltözet miatt, és a megnövekedett szabad levegőn tartózkodás miatt, gyakoriak a leégések és a túlzásba vitt napfürdőzés.

A C-vitamin szerepe kettős a nyári időszakban. Egyrészt segít megőrizni a bőr rugalmasságát, kollagén serkentő hatásánál fogva, másrészt véd a bőrt a nap káros sugaraival szemben. Amennyiben a szervezet elegendő C-vitamint kap, a napégés okozta sérülések is kevesebb problémát okoznak. Fontos a hidratálás, elsősorban az alga készítményeket, algás kezeléseket részesítsük előnyben, melyek az összes szükséges vitaminnal, ásványianyaggal, mikroelemmel ellátják a bőrt.

Arcápolás  ősszel

Ősszel a szeles, hideg időben gyakori a bőr kipirosodása, hámlása. A faggyúmirigyek működése nem megfelelő és a védőzsír sem termelődik rendesen.

Érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőrnél C-vitaminban gazdag készítményeket kell alkalmazni, ezek erősítik az érfalakat, nyugtató, gyulladáscsökkentő hatásúak. Ősszel fontos a napfény okozta károsodást helyreállítani, például mikrodermabrázióval vagy AHA-s peelinggel. Kiemelkedőek az arany és a hyaluronsav kezelések, melyek növelik a bőr hidratációját, segítik a sejtek regenerálódását.

Most ingyenesen letöltheted tanulmányunkat, melyben bővebben olvashatsz arról, hogy miképpen őrizheted meg bőröd fiatalos kinézetét, és tünetheted el a ráncokat drága készítmények megvásárlása nélkül is! >>KLIKK IDE<<

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .