Stresszűző masszázs

A megoldatlan érzelmi konfliktusok és a stressz, amelynek nap mint nap ki vagyunk téve, olyan krónikus izomfeszültséget eredményeznek, mely a lelki egészség megromlásával jár.

Az összezsugorodott izmok gátolják többek között a mozgásokat. Testünk mindazt megjegyzi, ami velünk történt.Állapotunk és betegségeink életünkről tanúskodnak. A masszázs célja, hogy testi-lelki egyensúlyunkat helyreállítsuk.

A testmasszázst testápolási és gyógyítási céllal ősidők óta alkalmazzák, arcmasszázst csak a múlt század végétől. A kézi masszázs fajtái a kezelés célja szerint kozmetikai, sport-és gyógymasszázs.

Kozmetikai masszázs

A kozmetikai masszázs az arc-és dekoltázsmasszázsból áll. Célja a szövetek rugalmasságának, feszességének megtartása, az öregedési tünetek csökkentése illetve kialakulásuk késleltetése, a szervezet felfrissítése, a fáradtság megszüntetése.A sportmasszázs célja a sportolók erőnlétének fokozása, az izmok anyagcseréjének serkentése, a fáradtságérzet megszüntetése.

Gyógymasszázs

A gyógymasszázst mozgásszervi betegségek, sérülések esetén alkalmazzák az izmok anyagcseréjének, tónusának fokozására.A masszázs gyenge mechanikai ingerei aktív vérbőséget okoznak, amelynek következtében javul a szövetek oxigén- és tápanyagellátása, gyorsul a bomlástermékek elszállítása.

Egy meghatározott pontra gyakorolt masszázs, gyógyító folyamatot indít el az adott helyen, de aztán egy jóval átfogóbb jótékony hatása érvényesül. Amikor hirtelen azt vesszük észre, hogy egész testünk szörnyen feszes, és nagyon felületessé válik a légzésünk, akkor nincs jobb módszer a masszázsnál arra, hogy a blokkolt energiákat mozgásba hozzuk.

A masszázs felpezsdíti a vérkeringést

A masszázs felpezsdíti a vérkeringést, masszázs közben a bőr alatti véredények kitágulnak, és így fokozódik a sejtek vérellátása. Miközben masszázs hatására fokozódik a nyirok-és véráramlás, az izomzat elernyed.

Masszázs hatása az anyagcserére

A masszázsnak köszönhetően a tápanyag-hasznosítás feltételeiben is javulás áll be. A vénás vérkeringésbe bekerülő méreganyagok kiválasztása fokozódik, így a sejtek fellélegezhetnek. A masszázs helyreállítja a hormonális egyensúlyt, és fokozza a szövetek oxigénellátását.

Masszázs hatása az idegrendszerre

Végül pedig a masszázs jótékony hatással van az idegrendszerre. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a bőrt és az idegrendszert ugyanaz a küldő sejtréteg (ektoderma) építi fel. Nem szabad masszázst alkalmazni, ha aktív vérbőségre hajlamos a bőr, gyulladásos felületen és lázas állapotban.

Felfrissülve egy jó, nyugtató masszázstól olvasd el, hogyan tudod megőrizni az arcod nyugodt, kisimult vonásait, hogy előzheted meg, vagy akár csökkenheted a ráncaidat. A szépségipar célja, hogy minél több és minél drágább készítményeket vásárolj, de érdemes-e egyáltalán ezekre a készítményekre költeni? Olvasd el, most ingyenesen letölthető tanulmányunkat, melyből megtudhatod, mivel „eteti” a nőket a szépségipar!

>>KLIKK IDE<<

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .