Nyak- dekoltázs és mellápolás

A nyak és dekoltázs a nőiség szimbólumai

A bőr öregedésének elsődleges jelei azon a területen jelentkeznek, ahol a legvékonyabb a bőr. Ez a szem környéke, majd ezt követi a nyak, a dekoltázs vékony bőre, amely leginkább ki van téve az időjárás viszontagságainak. A szél, az erős napsugárzás kiszárítja a bőrt, megjelennek az apró ráncocskák.

A nyak a legkényesebb testrészünk, amely rögtön árulkodik a korunkról, ezért nagyon gondos ápolást igényel. Nem szabad megfeledkeznünk az izmok tornáztatásáról, hiszen a tónusát vesztett bőr összeesik, a ráncok elmélyülnek.

Az idő múlását még a legmodernebb készülékekkel felszerelt, kozmetikai szalonban sem tudjuk megállítani, ám rendszeres ápolással, kezelésekkel és arcjóga gyakorlatokkal jelentősen mérsékelhetjük a hatását.

Az első és egyben legfontosabb feladat a bőr kiszáradásának megakadályozása és megfelelő víztartalmának biztosítása.

Nyak – legkényesebb testrészünk

Az első ráncok leginkább alvás közben keletkeznek, ami a magas fejpárna következménye is lehet. Igyekezzünk leszokni a magas párnák használatáról, és használjunk inkább ergonómiai párnát, vagy gyógynövényest (tönkölybúzást), ami képes felvenni a nyaktájék formáját és kiegyenlíti az egyenetlenségeket. A gésák hátukon fekve egy kis fejtámasszal a fejük alatt aludtak, ezért az arc-, nyak-, és dekoltázsbőrük olyan sima volt mint a márvány. Az éjszakai oldalfekvés töri a bőrt és idő előtti karakteres ráncok kialakulásához vezethet.

Nyak – legkényesebb testrészünk

A változás éveiben a dekoltázs bőre még szépnek mondható, mivel a (hormonok által irányított) faggyúmirigyek működése kiegyenlíti a bőr zsírhiányát. Az anyagcsere megváltozásával, illetve a faggyúmirigyek működésének lanyhulásával a bőr egyre szárazabbá válik. Ezzel egyrészt védtelenebb lesz a dekoltázs bőre a külső hatásokkal szemben, másrészt érzékenyebb és sérülékenyebb is.

A változókorral csökken az ösztrogéntermelés, a kollagénrostok leépülnek, a bőr vízmegtartó képessége csökken, veszít feszességéből, rugalmasságából. A vízhiány mellett a zsírhiány is rontja az összképet. A ráncok mellett a dekoltázson már gyakran felfedezhetünk különböző pigment rendellenességeket (szeplőket és májfoltokat).
A mell, a nyak, és a dekoltázs ápolását, tornáztatását együttesen kell végezni, hiszen az új kutatások szerint a nyak, és dekoltázs bőrének megereszkedéséhez, a mell tartásának csökkenése is nagyban hozzá járul.

Helyes testtartás

A szép nyak, a feszes dekoltázs és a formás mellek elérése érdekében elengedhetetlen a helyes testtartás. Egyenes gerinc, hátrahúzott váll, hattyúnyak, vízszintesen tartott áll, behúzott has, szorosan tartott farizmok.

A dekoltázs területei

1. A két mell közötti háromszög, ahol a mellek összepréselődése (pl.: szoros melltartó, hason fekvés) viszonylag korán, ráncok kialakulását eredményezheti.
2. A mellek fölötti terület, ahol először nagy V alakú ráncok jelennek meg a vállaktól a mellekig terjedően, amelyet a vízhiány, majd kötőszövet rugalmasságának elvesztése okoz.
Napsugárzás hatására elszíneződések, pigment foltok, keletkezhetnek ezen az érzékeny területen.

Mellformázás

A formás feszes mell elengedhetetlen a szép dekoltázshoz, ezért a mellek ápolása, feszesítése ma már egyre több kozmetika palettáján megjelenik.
A mell mirigyes állományból, kötőszövetből, és zsírszövetből áll. Izomszövet, ami a mellet tartja, csak a mellkason található. A legtöbb nő, amikor fogyókúrázik először a melléből fogy. Ennek az oka, hogy a zsírszövet felbomlik, a kitágult bőr azonban ott marad.

A természetes kezelések adta megoldás a mell szöveteinek növelése és így a bőr kitöltése.
Erre számtalan teakeverék és krém áll rendelkezésünkre. Amikor a kötőszövet és a kollagén nem képes megtartani a zsírszövet súlyát, valamint az izomzat nem tudja megemelni a mellet, a súly lehúzza azt, a bőr kitágul és kialakul a lógó mell. Ebben az esetben a legfontosabb a bőr feszesítése, a külső-belső terápia (krémezés, feszesítő pakolás, tea) speciális mell masszázs és arcjóga gyakorlatok alkalmazása.

A nyak és dekoltázs ápolása kiemelten fontos

 

Arcjóga gyakorlatok (nyak, toka)

Mint minden edzés, az arcjóga nyakgyakorlatai is csak akkor érik el hatásukat, ha rendszeresen alkalmazzuk és beépítjük a napi bőrápolási rutinjaink közé.

Dugd ki a nyelved: Üljünk egyenesen, a nyelvünket nyomjuk az állunk felé, 10 számolásig. Lazítsunk, majd ismételjük 10-szer.

Tátogó hal: Üljünk egyenesen a fejünket ne mozdítsuk el. Vigyük az alsó ajkunkat a felső ajak fölé, mint ahogy a halak tátognak. Tartsuk meg a pozíciót amíg 5-ig számolunk. Ismételjük 5-ször.

Nézz fel, és rágj: Üljünk egyenesen, majd óvatosan hajtsuk hátra a fejünket, és nézzünk az ég felé. Az ajkain legyenek zárva, így végezzünk néhány rágó mozdulatot. Ismételje meg 20-szor.

Nyelv a hüvelykujjhoz: Helyezzük a hüvelykujjunkat az állunk alá a csontos részre. Miközben a szánk csukva, nyomjuk le a nyelvünket a fogíny felé, mintha meg szeretnénk érinteni a hüvelykujjunkat.

Kapcsolódó cikkek

Kebelle melltorna tanfolyam: http://arcjoga.hu/kebelle-melltorna/

Kategória: Szépségápolás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
arcjóga ingyen e-book

Ti mondtátok

A szépségszakma 28 éve elkötelezett híveként nagy örömömre szolgált, hogy megismerkedhettem Vikivel. Személyében szakmailag nagyon igényes, felkészült, a szépségápolás iránt ízig-vérig elkötelezett szakembert ismerhettem meg. Egyénileg továbbfejlesztett arcjóga módszere bárki számára könnyen elsajátítható, bárhol, bármikor gyakorolható. Remekül beépíthető a napi szépségápolási rutinunkba. Az arcjógát kortól függetlenül, nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlom, hogy a kortalan szépség ne csak szlogen legyen többé.

Dr. Pap Judit ügyvezető igazgató
Professional Beauty Company Kft
Naponta nézünk tükörbe, és nem mindegy, hogy milyen bőrű arc tekint vissza ránk! Ha tehetünk azért, hogy ezen a képen javítsunk, akkor ezt a lehetőséget meg kell ragadnunk! Köszönjük Viki, hogy gondolsz ránk, azokra a nőkre is, akiknek nincs módjuk állandóan szépségszalonokba, tanfolyamokra járni, de otthon napi 10-20 percet rászánnának a szépülésük érdekében a jógagyakorlatok végzésére.Kíváncsian várom a folytatást!

T. Márta
Nagyon szuper volt, mert a gyakorlati tanácsok könnyen végre hajthatók és eredményesek.Ráadásul holisztikus szemléletet tükröz, és az agykontrollhoz hasonlatosan pozítiv tartalmú gondolatokkal rásegítünk, hogy az eredményes legyen.Annak is örültem, hogy az anyag nagy betűkkel iródott.Ki is nyomtattam és elviszem magammal Hévizre, ahol egy hétig a húgommal együtt gyakorolhatjuk.Természetesen volt olyan nap, hogy elutaztam és akkor kimaradt, de mindig vártam az újabb fejezetet.Köszönöm szépen.Gratulálok.Itt nem tudok virágot csatolni, csak gondolatban.

K.-né Zsuzsa
További vélemények »