Bye Bye toka

Egy idő után az arc veszít zsírszövetéből, a gravitációnak „köszönhetően” az áll alatt rögzül. Eközben az arcizomzat is elveszti tónusát, rugalmasságát, a hozzá kapcsolódó bőr is megereszkedik az áll-nyelvcsont izomzat az izommozgatás hiánya miatt renyhülni kezd…kialakul a toka.

A TOKA kialakulásának 3 fő oka:

1. Elhízás.
Az áll alatti zsírdepok jelentősen telítődnek, a zsírsejtek meghíznak, a szövetek keringése csökken, az áll alatt létrejön a toka.

2. Arcizomzat leépülése
A tónust vesztett izomrostok és szövetek következménye, hogy a közvetlen az arcizmokhoz kapcsolódó bőr veszít feszességéből, „elindul” lefelé. Az áll alatti terület a végső állomás, a felesleges bőr és a renyhe izomzat lógni kezd.

3. Genetika
Akinek az édesanyja vagy nagymamája tokával rendelkezik, valószínű, hogy nála is az áll alá fognak tömörülni a zsírdepok. Aki ezzel tisztában van, kellő időben fel tudja venni a harcot a toka ellen.

BYE BYE TOKA GYAKORLAT:

Ülj kényelmesen, a vállakat tartsd lazán, Könyökölj az asztalra. Figyelj arra, hogy az állad derékszöget zárjon be a nyakaddal.Emeld meg egy kicsit az állad és tedd az ökleidet az állad alá a tokára úgy, hogy azok összeérjenek.

Nyújtsd ki a nyelved, majd húzd vissza a nyelved a szádba. Nyisd ki kicsit a szádat és húzd a nyelved hátsó végét felfelé a szájpadlás lágy részéhet. Most a nyelved hegyét nyomd fel erősen a szájpadláshoz, és közben az állad told folyamatosan egy kicsit előre és lefelé. Az ökleiddel tarts ellen az áll lefelé nyomásának.

toka

Közben a nyelved egyre erősebben nyomd felfelé a szájpadláshoz. Számolj lassan 6-ig. Fokozatosan lazítsd az állad és a nyelved. Néhány másodperc szünet után ismételd meg a gyakorlatot még 8-szor.

Ha végeztél jöhet egy kis lazítás, az állkapocsfogantyú gyakorlattal.

Kapcsolódó bejegyzések:

Arcjóga Arctorna Tanfolyam, workshop

Állkapocs-és TOKA torna

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .