A 6 leggyakoribb hiba amit az arctorna során elkövethetsz

“Olyan egyszerű, csak grimaszolni kell” - vélik sokan az arcjógáról, arctornáról. Pedig ez koránt sincs így. Összegyűjtöttem az a 6 leggyakoribb hibát, amit az otthoni arctorna gyakorlás során elkövethetsz.

Arcjóga, arctorna

Arcjóga, arctorna

1. NEM nézed magad a tükörben, NEM kontrollálod a mozdulatokat a tükörben. Ha tükör előtt gyakorolsz, nagyobb figyelmet fordítasz a mozdulatokra, korrigálni tudod az esetleges aszimmetrikus mozgássort. Később, ha már jól begyakoroltad a mozdulatokat, elhagyhatod a tükör használatát, de addig kötelező!

2. Mindegyik izmodat megfeszíted. Ha pl:az arc középső részét dolgoztatod vagy a bajuszráncokat töltöd, akkor azt NE összeráncolt homlokkal tedd! Ez egy nagy hiba. Kizárólag arra területre feszíts amit éppen fejleszteni szeretnél. Lazíts edzés közben, koncentrálj az izomra, a többi területet lazítsd el. Néhány gyakorlatot fekve végezz (erre vonatkozó instrukciót az Arcjóga arctorna tréningen kapsz) így jobban el tudsz lazulni és jobban tudsz koncentrálni.

3. Azt gondolod, hogy minél több gyakorlatot végzel a petyhüdt részre, annál hamarabb fog feltöltődni? Nem így van. Inkább csinálj meg egy arcterületre egy legfeljebb két gyakorlatot helyesen mint akár 5gyakorlatot, de azt rosszul. A minőségi munkára törekedj. Inkább tartsd ki tovább az izom feszítését, hagyd, hogy fájjon..

4. Nem tudsz koncentrálni? Automatikus a gyakorlásod? Az arctorna arcjóga olyan mint a jóga gyakorlása, ezért fontos a koncentráció. Amikor az elméd „elszökik”, a gyakorlás hatása nullával lesz egyenlő. Ne arra gondolj, hogy mi lesz este a vacsi, csak arra figyelj amit éppen csinálsz.

5. A gyakorlásnál túlságosan befeszül az állkapcsod? Esetleg megfájdul? Lehet, hogy túlságosan erősen feszíted. Ha fájdalmat érzel az állkapcsodban, hagyd abba a gyakorlást, pihenj, és próbáld újra. Az arcodon nem lehet erőszakot tenni az arctorna kényes dolog, akkor végzed jól, ha csak az izom fáj, semmi más.

6. Nem gyakorolsz, mert nem hiszel benne? Ezzel mintha azt mondanánk, hogy a test tornáztatása felesleges. A ráncok kialakulását többek között arcunk izmainak tónustalansága, elégtelen működése, vagy állandó feszülése okozza. Ezt semmilyen  csodaszerrel, krémmel vitaminnal, vagy egyéb hókuszpókusszal nem tudjuk orvosolni, csak  arcgyakorlatokkal. Tegyél egy próbát! Gondolod, hogy Jennifer Aniston vagy Victoria Beckham tornáztatnák az arcukat, ha nem volna? Pedig ők azok akik aztán igénybe tudják venni a drága kozmetikai szolgáltatásokat Ennek ellenére a gyakorolnak. Mit gondolsz, miért?

Az arcizmok annyiban különböznek a test többi izmától, hogy közvetlenül kapcsolódnak a bőrhöz tehát, ha lazítjuk akkor egyúttal simítjuk a felette lévő bőrt is. A krémek nem képesek feszesebbé tenni a laza arckontúrt, nem simítják ki orr és száj körüli ráncokat és a laza bőrt a nyakon. Ezen csak az arcjóga, arctorna segít. Próbáld ki!

Arcjóga arctorna tanfolyamok

 

Címke: ,
Kategória: Miért az Arcjóga-Arctorna, Szépségápolás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
arcjóga ingyen e-book

Ti mondtátok

Nagyon tetszik, hogy bárhol végezhető, én a kocsiban is szoktam, míg a pirosnál várakozom, igaz, előtte körülsandítok, mielőtt felfújom az "orcáimat".

P. Anikó
Naponta nézünk tükörbe, és nem mindegy, hogy milyen bőrű arc tekint vissza ránk! Ha tehetünk azért, hogy ezen a képen javítsunk, akkor ezt a lehetőséget meg kell ragadnunk! Köszönjük Viki, hogy gondolsz ránk, azokra a nőkre is, akiknek nincs módjuk állandóan szépségszalonokba, tanfolyamokra járni, de otthon napi 10-20 percet rászánnának a szépülésük érdekében a jógagyakorlatok végzésére.Kíváncsian várom a folytatást!

T. Márta
Ha nem olvastad még a "Ránctalan Arc Titka" című letölthető könyvet, igen sok fontos információt kell nélkülöznöd. Pedig úgy gondolom az arcunk és különösen a női arc bőrének állapota nagyon fontos, legyen az ember akárhány éves! Ebből megtudhatod, hogy mi mindenre kell odafigyelni, ha megfelelően szeretnéd ápolni a bőrödet. Bizony az elolvasása után rá kellett jönnöm, hogy én is követtem el sok-sok hibát, amikor a reklámokra hallgatva vásároltam és használtam arckrémeket. Azt gondoltam, hogy azokkal jót teszek, mert ápolt leszek, de most már úgy gondolom, hogy akár árthattam is az arcbőrömnek. Ezúton szeretném megköszönni, hogy felnyitottad a szemem!

S. Zsuzsa
További vélemények »