A 6 leggyakoribb hiba amit az arctorna során elkövethetsz

“Olyan egyszerű, csak grimaszolni kell” - vélik sokan az arcjógáról, arctornáról. Pedig ez koránt sincs így. Összegyűjtöttem az a 6 leggyakoribb hibát, amit az otthoni arctorna gyakorlás során elkövethetsz.

Arcjóga, arctorna

Arcjóga, arctorna

1. NEM nézed magad a tükörben, NEM kontrollálod a mozdulatokat a tükörben. Ha tükör előtt gyakorolsz, nagyobb figyelmet fordítasz a mozdulatokra, korrigálni tudod az esetleges aszimmetrikus mozgássort. Később, ha már jól begyakoroltad a mozdulatokat, elhagyhatod a tükör használatát, de addig kötelező!

2. Mindegyik izmodat megfeszíted. Ha pl:az arc középső részét dolgoztatod vagy a bajuszráncokat töltöd, akkor azt NE összeráncolt homlokkal tedd! Ez egy nagy hiba. Kizárólag arra területre feszíts amit éppen fejleszteni szeretnél. Lazíts edzés közben, koncentrálj az izomra, a többi területet lazítsd el. Néhány gyakorlatot fekve végezz (erre vonatkozó instrukciót az Arcjóga arctorna tréningen kapsz) így jobban el tudsz lazulni és jobban tudsz koncentrálni.

3. Azt gondolod, hogy minél több gyakorlatot végzel a petyhüdt részre, annál hamarabb fog feltöltődni? Nem így van. Inkább csinálj meg egy arcterületre egy legfeljebb két gyakorlatot helyesen mint akár 5gyakorlatot, de azt rosszul. A minőségi munkára törekedj. Inkább tartsd ki tovább az izom feszítését, hagyd, hogy fájjon..

4. Nem tudsz koncentrálni? Automatikus a gyakorlásod? Az arctorna arcjóga olyan mint a jóga gyakorlása, ezért fontos a koncentráció. Amikor az elméd „elszökik”, a gyakorlás hatása nullával lesz egyenlő. Ne arra gondolj, hogy mi lesz este a vacsi, csak arra figyelj amit éppen csinálsz.

5. A gyakorlásnál túlságosan befeszül az állkapcsod? Esetleg megfájdul? Lehet, hogy túlságosan erősen feszíted. Ha fájdalmat érzel az állkapcsodban, hagyd abba a gyakorlást, pihenj, és próbáld újra. Az arcodon nem lehet erőszakot tenni az arctorna kényes dolog, akkor végzed jól, ha csak az izom fáj, semmi más.

6. Nem gyakorolsz, mert nem hiszel benne? Ezzel mintha azt mondanánk, hogy a test tornáztatása felesleges. A ráncok kialakulását többek között arcunk izmainak tónustalansága, elégtelen működése, vagy állandó feszülése okozza. Ezt semmilyen  csodaszerrel, krémmel vitaminnal, vagy egyéb hókuszpókusszal nem tudjuk orvosolni, csak  arcgyakorlatokkal. Tegyél egy próbát! Gondolod, hogy Jennifer Aniston vagy Victoria Beckham tornáztatnák az arcukat, ha nem volna? Pedig ők azok akik aztán igénybe tudják venni a drága kozmetikai szolgáltatásokat Ennek ellenére a gyakorolnak. Mit gondolsz, miért?

Az arcizmok annyiban különböznek a test többi izmától, hogy közvetlenül kapcsolódnak a bőrhöz tehát, ha lazítjuk akkor egyúttal simítjuk a felette lévő bőrt is. A krémek nem képesek feszesebbé tenni a laza arckontúrt, nem simítják ki orr és száj körüli ráncokat és a laza bőrt a nyakon. Ezen csak az arcjóga, arctorna segít. Próbáld ki!

Arcjóga arctorna tanfolyamok

 

Címke: ,
Kategória: Miért az Arcjóga-Arctorna, Szépségápolás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
arcjóga ingyen e-book

Ti mondtátok

Tetszik, elég sok információt szereztem ezzel kapcsolatban és tudom, hogy nagyon jó. Természetesen ajánlom másoknak is. Már gondolkodtam faceliftről (műtéti). Továbbra is edzem az arcizmaimat és talán nem kell sebészi úton megemelni az arcomat.

Teri
Nagyon szuper volt, mert a gyakorlati tanácsok könnyen végre hajthatók és eredményesek.Ráadásul holisztikus szemléletet tükröz, és az agykontrollhoz hasonlatosan pozítiv tartalmú gondolatokkal rásegítünk, hogy az eredményes legyen.Annak is örültem, hogy az anyag nagy betűkkel iródott.Ki is nyomtattam és elviszem magammal Hévizre, ahol egy hétig a húgommal együtt gyakorolhatjuk.Természetesen volt olyan nap, hogy elutaztam és akkor kimaradt, de mindig vártam az újabb fejezetet.Köszönöm szépen.Gratulálok.Itt nem tudok virágot csatolni, csak gondolatban.

K.-né Zsuzsa
Valóban hatásos, mert a krémek egy bizonyos kor után már nem sokat használnak.
Ha a test többi izmait edzeni kell, hogy feszes maradjon akkor természetesen az arcizmokat is.Eddig is próbáltam tornáztatni az arc izmokat de a jógának más és sokkal jobb a hatása . Köszönetet mondok azért, hogy mindezt ingyen megtanulhattam.

V. Gitta
További vélemények »