Mit tegyél nyaralás után

skin-cleansing-in-summerA napfény végre bőségesen ontja sugarait. Töltekezzünk fel a nap fényével, melegével és engedjük át magunkat a nyár felszabadító érzésének. De vigyázat, a napfénnyel való túlzott kacérkodás megviseli a bőrt, akár még fényvédelem mellett is. A bőr ugyanis nem felejt.

Az életünk során bőrünket ért UV sugárterhelés az évek során összeadódik, és a bőr korai öregedése illetve különböző degenerációs folyamatok indulhatnak el. Benyújtja a számlát, könyörtelenül. 40 felett mindenképpen…

 Előző bejegyzésemből megtudhattad, hogy mit vigyél a nyaralásra. Most azt tudhatod meg, hogy mit tegyél ha a nap, szél, kárt tett a bőrödben.

1.  Gyorssegély az égett bőrre. Karikázz fel pár egy uborkát, tedd a hűtőbe 1 órára. Ha lehűlt, borogasd be vele az égett, fájó területet

2. Készíts hűsítő aromavizet!

Hozzávalók:

rózsavíz                     10 ml
borsmentavíz            10 ml
levendulavíz           10 ml

Tedd az aromavizeket egy szórófejjel ellátott flakonba, és permetezd az égés területére. Szükség szerint ismételhető, de ajánlott a minél gyakoribb kezelés. A borsmenta víz hűsíti, a levendulavíz nyugtatja, a rózsavíz regenerálja a sérült bőrt.

3. A víz, a nap kiszárítja a lábat, a sarkunkat és a könyökünket is. Este lefekvés előtt feltétlen kend be ezeket a részeket sheavajjal, ami remek lábápoló, berepedezés ellen kiváló.

4. Pótold a bőröd elveszített vízmennyiségét. Növényi zselébe keverj levendulavizet (vagy levendulateát)     búzacsíraolajat, napraforgóolajat. Meglátod menet közben, hogy mennyi anyagot vesz fel a zselé. 15 ml zseléhez kb. 2 mokkáskanál búzacsíra, 1 m. kanál napraforgó és 3-4 spricni levendulavíz szükséges. Igazi hidratálóbomba, napozás után hűsít, nyugtat, táplál és hidratál.

5. Radírozz! Sokan tartanak a nyári peelingezéstól, mert félnek, hogy a nehezen megszerzett barnaságot elveszítik. Ez nem így van, sokkal szebb és üdébb lesz a bőrszínünk a peelingezés után, hiszen a napozás során felhalmozódott szarupikkelytől megszabadulunk. 1 evőkanál nyírfacukorral keverj el szezámolajat, ezzel kend be az arcod, nyakad és a dekoltázst. Finom körkörös mozdulatokkal dolgozd be a bőrbe, majd öblítsd le.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .