Szemmasszázs

health-benefits-of-grapeseed-oilA szem környéke érzékeny terület, jóval vékonyabb a bőr mint a test egyéb felületén, ezen kívül tele van idegvégződésekkel.

Érdemes heti 3-4 alkalommal, de akár mindennap kiemelt figyelmet szentelni az ápolására. Ehhez nyújt segítséget az Arcjóga arctorna szemmasszázs.

Az Arcjóga arctorna szemmasszázsnak az a célja, hogy fokozza a vérkeringést, és táplálja a szemkörnyék érzékeny területét.

A szemmasszázshoz készítsük el az alábbi szemelixírt.

Varázslatos szemelixír:

Hozzávalók:
1 ml szőlőmagolaj
4 ml jojobaolaj
Kamillatea filter (nem kell kifőzni)
üvegedény
5 ml-s üvegcse
Elkészítés:
Helyezd a kamillatea filtert az üvegpohárba, és óvatosan öntsd rá a szőlőmag-, és a jojobaolajat. Kevergesd meg, és 2-3 napig hagyd állni, hogy az anyagok jól összeérjenek.

Figyelem!

Közvetlen napsütésnek ne tedd ki a keveréket! Több alkalomra elegendő mennyiséget készítesz, ezért nagyon fontos, hogy higiénikusan kezeld az olajat. Mikor masszírozod az arcod, ne mártsd bele az ujjad az olajba, spatulával vagy cseppentővel vedd ki a kívánt mennyiséget. A legjobb, ha a kész keveréket áttöltöd egy cseppentős üvegcsébe.

Te mit használsz a szem környékére?

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .