Mondd, hogy áááá!!! (állkapocs teszt)

Vajon megfelelően működik az állkapcsod?

állkapcs lazításaAz izmok hatással vannak az arc-, sőt az egész test megjelenésére és egészségére.

Az arc területén ugyanolyak izmok vannak, mint a test bármely más területén. Ezek az izmok összehúzódásra, megfeszülésre képesek, de lehetnek laza tónusúak és bizonyos hatásokra petyhüdtek.

Egyre elterjedtebb az a nézet, hogy a testtartás és az arc esztétikai kinézete, szimmetriája szorosan összefüggnek egymással.

Ha a testünk alsó részét (lábfej, medencefenék, gerinc, nyak, vállöv) nem tartjuk helyesen, akkor az izmokban jelentkező feszülés átterjedhet az arc mimikai és rágóizmára.
A helyzet fordítva is igaz, hiszen ha csak arra gondolunk, hogy a napi stressz hatására megfeszítjük és folyamatosan feszült tónusban tartjuk az állkapcsunkat, az előbb-utóbb nyaki-és váll panaszokhoz vezethet.

A fejtartó izmok közrefogják, megtartják a rágóizmokat, egymással szinergiában működnek, logikus tehát, a fenti feltevés.

Az arcon lévő feszültség az egész testen érzékelhető. Az izomfeszülés miatt gyakran alakul ki fejfájás, migrén, fülzúgás, kattogó állkapocs, fülzúgás, fogcsikorgatás.

Hogyan enyhíthetők a panaszok?

A cél: a túlfeszült izmok lazítása, aminek hatására, enyhül az arcizmok görcsös feszessége, ellazul az arc, a kisebb ráncok elsimulnak, a mimikai és rágóizmok visszanyerik normális hosszukat és tónusukat. A gyakorlatok növelik az arcizmok motoros egységeinek aktivitását, ezáltal növelve az izomsejtek méretét.  

Az Arcjóga& Arctorna  gyakorlatoknál fontos a szimmetrikus kivitelezés, ezért lehetőleg tükör előtt gyakoroljunk.

A tudományos kutatások eredményei is azt bizonyítják, hogy az arclazításnak éppoly fontos szerepe van, mint az arcépítésnek.

“Ha valaki Vikinél szeretné megtanulni az arcjóga fogásait, ne lepődjön meg, ha nem azonnal arcizomfeszítéssel kezdődik az óra.…ha valaki besétál stresszesen az utcáról és azonnal elkezd az izmokkal dolgozni, nem jár jól. Sok nőnek van például állkapocs problémája, melyet akár fokozhatnánk is azzal, hogy a már befeszült izmokat tovább feszítjük. Mi először lelazítjuk az izmokat…” (Like Magazin, 2013. II. évfolyam, 27. szám Arcjóga-Arctorna)

Arcizom korrekció lépésről-lépésre

állkapocs lazítása

állkapocs lazítása

Állkapocs teszt

Első lépésként ellenőrizzük, hogy a szájnyitási technikánk megfelelő-e.

Üljünk egyenesen , vállunkat engedjük le. Nyelvünk az alsó fogsort támasztja belülről. Az állkapcsunkat lassan lefelé mozgatva nyissuk ki a szánkat.
Folyamatosan ellenőrizzük a tükörben, hogy a szájnyitás szimmetrikus legyen, vagyis az állkapocs jobb és bal oldali kitérés nélkül mozogjon lefelé.

Ha az állkapocs mozgástartomány kitér jobbra vagy balra, akkor az állkapocs  teszt eredménye pozitív.

Feltétlen végezz olyan gyakorlatsort, mely elősegíti az állkapocs szimmetrikus tartományban történő mozgását, segíti az állkapocsízület helyes működését, és nyújtja, ellazítja a feszes rágóizmokat.

Minden esetben tükör előtt, folyamatos kontroll alatt próbálgassunk bármilyen arcjóga, arctorna gyakorlatot, hogy elősegítsük az arc szimmetrikus mozgását.

 Kapcsolódó cikkek

Arcjóga Arctorna Óbudán Alaptanfolyamok

Arcjóga Arctorna hétvégi tanfolyam

Hogyan működik az Arcjóga&Arctorna

Arcjóga Arctorna Könyv

 

Címke: , , , , , , , , , , ,
Kategória: Miért az Arcjóga-Arctorna, Szépségápolás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
arcjóga ingyen e-book

Ti mondtátok

Feltétlenül ajánlanám. Otthon végezhető, kevesebb időráfordítást igénylő gyakorlatokról lévén szó, egy elfoglalt nő is könnyen beillesztheti a mindennapi rutinjába.

B. Andrea
Nagyon tetszik, hogy bárhol végezhető, én a kocsiban is szoktam, míg a pirosnál várakozom, igaz, előtte körülsandítok, mielőtt felfújom az "orcáimat".

P. Anikó
Kedves Viki! Mindenekelőtt köszönöm az ajándékot , vagyis a letölthető könyvet, mely megerősített korábbi tapasztalataimban , nevezetesen, hogy nincsenek csodakrémek ,sőt esetenként többet ártanak, mint használnak a bőrnek. Ismerősi körből tudom, hogy a plasztikai sebészet se hoz maradandó fiatalságot,, tehát el kell fogadni az embernek az éveit a vele járó ráncokkal., illetve tenni azért, hogy a bőr öregedési folyamatait késleltetni tudjuk edzéssel, természetes anyagok használatával/ gyümölcs zöldség pakolás stb/Csak ajánlani tudom a könyvet olvasásra!Fontos, hogy érezzük jól magunkat a bőrünkben, mert akkor ez sugárzik kifelé is.

Marika
További vélemények »