Őszi arcápolás

Reggel és este már hideg van, napközben, pedig akár 20 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Nyáron napoztunk, izzadtunk, ettünk, ittunk, itt az ideje, hogy tudatosan helyrehozzuk a nyáron elkövetett hibáinkat. Az ősz legfontosabb kozmetikai feladata a nyáron elkövetett bőrápolási hibák utóhatásának felszámolása.

Akik kellő mértéktartással napoztak, egyenletesen, szépen lebarnultak, megfelelően ápolták bőrüket a nyár folyamán, nem sok teendőjük akad ősszel. Jó minőségű bőrtápláló krémek, testápolók rendszeres használatával egy ideig meghosszabbítható egészséges bőrszínük. Akiknél a napozás gyulladással járt, barnaságuk foltos vagy szürkés színű, bőrük a naptól cserzett, hámlik, több munkájuk akad ősszel.

Ősszel ajánlatos az AHA, BHA-gyümölcssavas hámlasztó peelingek kúraszerű alkalmazása is. Ha a gyümölcssavas hámlasztás mellett döntünk, azt minden esetben beszéljük meg a kozmetikusunkkal, illetve elvégzését teljes egészében bízzuk rá! Az elhalt hámsejtektől megszabadult bőrben  a vérkeringés felgyorsul, az erek (ill. nyirokerek) kitágulnak, a bőr felmelegszik,  miáltal elősegíti a méreganyagok eltávozását.

Az ősz második felében a kozmetikailag zavaró bőrnövedékek eltávolíthatók, valamint a pigmentfoltok halványíthatók.

A késő őszi hónapok esős, szeles időjárásától mindegyik bőrtípust védeni kell. A reggeli mosakodás után – ugyanúgy mint tavasszal – feltétlenül be kell krémezni arcunkat, kezünket megfelelő, jól felszívódó, hidratáló, félzsíros vagy zsíros krémmel.

Ha a fedetlenül hagyott, még nyirkos bőrfelszínt szabad levegő, szél éri, a párolgás annyira felfokozódhat, hogy ettől a bőr cserzett, repedezett lesz. (Pl. kisgyermekeknél a száj körüli bőr vagy a kifújt kezek bőre.)

Őszi bőrápolási feladatok 5 lépésben

1. Bőrradírozás

A bőrápolást kezdjük a bőr radírozásával, de ügyeljünk arra, hogy hetente csak 1 alkalommal végezzük, hogy ne sérüljön az egészséges bőrréteg. A bőr legfelső, elhalt hámréteg eltávolításával könnyebben tudnak felszívódni a tápláló hidratáló krémek és vitaminpakolások, valamint könnyebben lélegzik a bőr. A radírozás történjen az arcon és a testen egyaránt. Testen 3-4 hetente tanácsos radírozást végezni a zuhany alatt. Felfrissíti a vérkeringést, segít a sejtek megújulásában, orvosolhatjuk a narancsbőrt, segít megőrizni a bőr rugalmasságát.

Ne sajnáljuk az időt!

Testünk minden apró felületét alaposan dörzsöljük át, hogy fellélegezhessen a bőrünk. Részesítsük előnyben a természetes alapanyagú kozmetikumokat.
Legyen a bőrradírunk hidratáló és hámképző hatású (ilyen pl. a csipkebogyó-, a kukoricacsíra olaj, és tengeri homokszemcsét vagy barackmag-granulátumot tartalmazó peeling). A felsorolt bőrradírok elősegítik a bőr spontán tisztulását is, sőt gyulladáscsökkentő hatásúak.

2. Tonizálás

A bőrápolás fontos része a tonizálás, célja hogy eltávolítsuk a krémek és pakolások maradványait, valamint zsírtalanítsuk a bőrt.

3. Pakolások

Az arcbőr és a haj vitaminhiányának a pótlására alkalmazzunk pakolást, melyek szintén kaphatók készen vagy elkészíthetők otthon. Pótolhatjuk bőrünk zsír és/vagy víztartalmát, kaphatunk frissítő, bőrnyugtató, ránctalanító, tápláló pakolásokat.

 4. Hidratálás, táplálás

Használjunk hidratálókrémet naponta, tonizálás után minden esetben, hogy megakadályozzuk a bőrt a kiszáradástól, a rugalmasságát megőrizzük. Az őszi időszakban a leginkább ajánlatosak a gyümölcscukrokat, karotinoidokat, valamint a különböző vitaminokat (A-, B-, B2-, C-, P- és K-vitaminokat) tartalmazó készítmények. Bőrünk a hűvösebb időben elbírja a hatóanyagban gazdag készítményeket. Estére használjunk szérumot.

5. Hajápolás

Frissítsük fel hajunkat egy vágással, el kell távolítani a nap és a víz okozta sérült hajvégeket esetleg egy teljesen új külső is segíthet a megújulásban. Hajunkat ragyogóvá tehetjük színezővel vagy tartós festékkel.

A lényeg a MEGÚJULÁS!

Ne hanyagoljuk el a fejbőrt sem, hiszen a fejbőr ápolása is nagyon fontos. A zsíros és korpás fejbőrűek használjanak vitaminos és ásványi sókat tartalmazó, haj- és fejbőrt ápoló tonikot, melyet a hajmosás után a fejbőrbe kell masszírozni. Hajmosás után használjunk balzsamot, pakolást, hajvégápolót.

Ne feledjük, az arcgimnasztika és a bőrápolás csak EGYÜTT hozza meg a kívánt eredményt! Az arcedzés mellett szeptemberben érdemes kötőszövet stimuláló, kollagéntermelést fokozó kezeléseket igénybe venni!

Próbáld ki az új FitFace Arcformálás módszert, hogy kívül-belül megújulhass az ősszel! >>KLIKK IDE<<

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .