Evés ivás…szépségápolás

Ha szépségápolásról beszélünk, akkor a legtöbben főleg olyan készítményekre gondolunk, amelyeket külsőleg használunk, hogy jobban és fiatalabbnak nézzünk ki:

 

pakolásokra, krémekre, olajokra, samponokra, testápolókra, és csupa csupa olyan dologra, amelyet a szépség és fiatalítás nevében találtak ki.

Fruit+Facial+Mask+

Bőrünk, hajunk, körmünk kinézete azonban, mielőtt bármiféle kozmetikai termékkel kényeztetjük, elsősorban az anyagcserén múlik.
Arcunk színe és állapota, bőrünk bársonyossága, ragyogása csak akkor lehet teljes, ha jól el vagyunk látva a megfelelő tápanyagokkal.

Más megközelítésban: a sápadt, foltos, pattanásos, fénytelen, fakó arcbőr, a petyhüdt szövetek mind mind azt mutatják, hogy az egyoldalú, és helytelen táplálkozás, a nyomelemek, vitaminok, ásványi sók hiánya, nyomot hagy a kinézetünkön.

Testünk, bőrünk tápanyag ellátását mi magunk határozzuk meg és döntjük el, azzal a táplálékkal, amit nap mint nap magunkhoz veszünk.

A vitaminhiányos bőr néhány nap után üdévé válik, ha a véráramon keresztül több tápanyaghoz juttatjuk.

Sajnos ezt a fajta belső szépségápolást egyáltalán nem, vagy csak elhanyagolva alkalmazzuk. Pedig hosszú távon a helyes táplálkozás az egyik legjobb és leghatékonyabb módja a szépség megőrzésének.

A következő recept különösen sok bőrszépítő tápanyagot tartalmaz:

Avokádós paradicsomsaláta

Hozzávalók:
1 db félérett avokádóparadicsom
2 kis paradicsom
1 kemény tojás
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál fehérborecet
½ gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1ó, bors
3 evőkanál szójababcsíra

Elkészítés:  A szójababcsírát megmossuk és lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, a tojást meghámozzuk, majd mindkettőt kockára vágjuk. A fél avokádót meghámozzuk, a gyümölcs húsát kockára vágjuk, összekeverjük a paradicsommal és a tojással, majd megszórjuk a szójababcsírával. A fokhagymát meghámozzuk és áttörjük fokhagymanyomón. Hozzáadjuk a citromlevet, és jól összekeverjük az egészet. Sóval, borssal ízesítjük.

Hatása: Az avokádó karotin-, B-, E-, H-vitamintartalma miatt a legjobb bőrszépítő gyümölcs. A paradicsom likopintartalma miatt védi a bőrt, a szójababcsíra növényi anyagokat tartalmaz, melyek bőrfeszesítő hatással bírnak.

 Neked van bevált arcfiatalító recepted? Oszd meg velünk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .