Csillogó szemek

Az évek múlásával a szemünk is veszít csillogásából.

Vajon miért nem elég, ha egy sima arckrémmel kenjük? És ha egy jó minőségű ránctalanító krémmel próbálkozunk?

A bőr szerkezete más a szem körül, mint az arc többi részén, ezért egy kicsit másféle ápolást igényel. A bőr vékonyabb, számos idegvégződés található itt, és a pigmenttermelés szabályozása is érzékenyebb.

Rengeteg kapilláris hálózza be, kevesebb a faggyúmirigy mint a T-zónában, ezért könnyebben kiszárad a bőr, erőteljesebb a nyirokkeringés.

Anatómiailag a szem körüli izmok gyűrűt képezve a kötőszöveten tapadnak a „lebegő izmok” miatt a bőr könnyebben megereszkedik, ráncosodik.

A szem körül az életkornak megfelelő öregedés és a napfény okozta károsodás jelei együttesen jelentkeznek.

Óvjuk a szemet a napfénytől: ezt a területet meredek szögben érik a sugarak ezért erőteljesebb lehet a fénykárosodás.

Figyeljünk a hidratálásra: a kevés folyadékfogyasztás, a csökkent veseműködés is okozhat karikás szemeket.

Óvatosan a szem környékével: kíméletesen tisztítsuk, ne dörzsöljük erősen a szemet, sminkeléskor ne feszítsük ki túlságosan.

Alvás: a kimerültségtől felszaporodnak a pigmentfoltok a szem körüli bőrben, ezt ugyanis a belső elválasztású mirigyek szabályozzák. A melatonin mely az alvás-ébrenlét szabályozó, ezért egyértelműen befolyásolja ezt az élettani folyamatot. Ha a pihenés-aktivitás egyensúlya felbomlik, senki ne csodálkozzon azon, ha ez nyomot hagy a bőrén vagy a szemén.

Milyen az ideális krém

A szem környéke különösen érzékeny terület, gyorsan reagál az irritáló anyagokra. Ezért érdemes minden új krémből kis kiszereléssel próbálkozni, és tesztelni, hogy nem vált-e ki allergiás reakciót. Egy hatóanyag a kezünkön, arcunkon nem vált ki irritációt, a szemünkön azonban okozhat problémát.

Könnyebb, vizesebb állag, kevesebb illat-és színanyag. Óvja a bőrt s fénytől, hidratál és pótolja a bőr elvesztett kollagén-és hyaluronsav tartalmát.

Gyors praktikák duzzadt, táskás szemre:

  • Az arc közepétől kifelé irányuló masszázs jót tesz a nyirokkeringésnek, mérsékeli a puffadtságot.
  • Helyezzünk a szemre krumpli vagy uborka szeleteket, de utána ne mulasszuk el a szemkrém használatát.
  • Mélyhűtőbe tegyünk két fémkanalat, vékony gézrétegen gyengéden nyomjuk a szemünkre.

Te hogyan ápolod a szemkörnyékét? Oszd meg velünk a szemápolási praktikád!

1 Comment on “Csillogó szemek

  1. Nagyszerű az arctorna, biztosan használ. A krémekkel is vigyázni kell, mert rengeteg a méregdrága krém, ami egyenesen ártalmas. Kb. két éve magam készítek el minden krémet, szappant, pakolást, fogkrémet, dezodort. Fontosnak tartom még, a pihentető alvást, a megfelelő mennyiságű vizet és a meditációt. Az internet a fő szövetségesem , ha valami jó receptet keresek. Mindenkinek kellemes szépülést kívánok! Botár Csilla

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .